Hemmaseger mot BK Häcken

Svenska mästarna på hemmaplan och Phil Ofuso-Ayeh gjorde matchens enda mål. Starkt att komma tillbaka i segersvängen.
HBK behövde studsa tillbaka efter förlusten mot Elfsborg och efter 16:06 visade man att man inte tänkte på den. Svårförklarat mål i text men Ofuso-Ayeh kom fri, rundade målvakten och la in bollen i öppet mål.

Men redan innan dess hade bollen träffat Häcken-stolpen.

HBK fick hantera Häcken och Häcken hade svårt att komma förbi.
- Vi möter ett lag i dag med en god struktur, sa Per Mathias Högmo.

HBK höll dock på att ställa till det i sista 1/3-delen med några speluppbyggnadsmisstag men Häcken lyckades inte utnyttja det.

I andra halvlek: mycket boll för Häcken men några chanser för HBK under halvleken.
  • 56:e minuten. Bra inlägg av Amir Al-Ammari som Viktor Granath nickade precis utanför.
  • 65:e minuten. Ante G nickade på en hörna.
Häcken hade några bollar som hotade men inget som ställde Malkolm Nilsson Säfqvist för stora problem.

Halmstads BK - BK Häcken, 1-0 (1-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Benjamin Hjertstrand - Kazper Karlsson, Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari, Thomas Boakye - Erik Ahlstrand - Viktor Granath (Alexander Johansson, 82)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Villiam Granath, Villiam Dahlström, Gustav Friberg, Naeem Mohammed, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson, Marcus Olsson, Alexander Johansson
Mål 1-0 (17) Phil Ofuso-Ayeh