Dubbla segrar för akademin igår

Båda P16 och P17 hade hemmamatcher under söndagen. Det blev dubbla segrar.

P16

P16 startade matchen bäst mot LB07 och släppte aldrig greppet.

- Vi pratade inför matchen att få en bra start, vara noggranna i speluppbyggnad och göra det svårt för LB07, säger Tobias Dock i P16 staben.

HBK gör bra saker hela vägen och leder med 3-0 efter 19 minuter. HBK fortsätter skapa mot LB07, gör 4-0 i minut 30.

LB07 reducerar till 4-1, som är resultatet i paus.

- I pausen pratade vi om att behålla focus och inte släppa in LB07 i matchen, säger Fredrik Andersson.

HBK fortsätter att skapa chanser gör 4 mål till, och släpper in ett, slutresultatet skrivs till 8-2.

- Alla killar gör bra saker idag, tar rätt beslut vid många situationer, avslutar tränaren Fredrik Andersson.

HBK P16 - LB 07 P16, 8-2 (4-1)

Startelva John Bunnert König - Leon Krasniqi, Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle (ut 66), Alfred Hilding - Oliver Kapsimalis, Albin Kelmendi (ut 65), Erjon Kasumi (ut 58), Benjamin Krupic (ut 68) - Leart Asllani (ut 68), Karl Jönsson (58)

Avbytare Adam Wihed, Sam Wijk (in 58), Ludvig Arvidsson (in 58), Vincent Kabasi (in 65), Ian Rössel (in 66), Charlie Horvath (in 68), Tion Salihu (in 68).

Mål 1-0 (7) Karl Jönsson (Oliver Kapsimalis), 2-0 (10) Karl Jönsson (Leart Asllani), 3-0 (19) Benjamin Krupic (Leon Krasniqi), 4-0 Leart Asllani (Oliver Kapsimalis), 4-1 (31), 5-1 (53) Leart Asllani (Alfred Hilding), 6-1 (78) Oliver Kapsimalis (Leon Krasniqi), 7-1 (84) Sam Wijk (Oliver Kapsimalis), 7-2 (86), 8-2 (88) Sam Wijk (Oliver Kapsimalis)

P17

P17 lyckas få med sig segern efter en tuff batalj på Sannarp mot HIF under söndagen med 3-2 när man avgör i 90:e matchminuten.

HIF inleder matchen starkt och tar för sig i duellerna på en lite ojämn gräsplan på Sannarp. HBK kämpar sig in i matchen och skapar första målchansen men målvakten reflex räddar Edmond Berishas nick.

Det skulle dröja fram till den 45:e minuten innan matchens första mål kommer och det är HIF som efter en snabb omställning gör 1-0.

- Vi var inställda på att det skulle bli mycket kamp och inte så mycket skönspel idag men vi behöver höja oss lite i aggressiviteten och skruva på lite saker, säger Anel Rashkaj.

HBK börjar andra halvlek betydligt bättre och tar tag i taktpinnen. I den 54:e letar sig ett längre inspel från Emir El-Khatemi sig hela vägen in i mål. HBK trycker ner HIF och får in fler bollar i boxen efter fler vändningar i spelet men kommer inte till klara chanser.

I den 78:e gör Lukas Ek 2-1 på den bakre stolpen efter fast situation. Kvitteringen kommer från HIF och detta också efter fast situation. En tilltrasslad situation där HIF nickar in bollen i 82:e.

Sista ordet skulle ändå hemmalaget få och det genom Albin Hyseni som håller sig framme och kan trycka in bollen efter ett inspel från högerkanten. Vild glädje från hemmaspelarna och matchen slutar alltså 3-2.

- En kämpamatch idag och killarna krigar på och höjer sig inställningsmässigt i andra halvlek det är det som gör att vi får med oss 3 poäng idag. Ibland får man köpa förutsättningarna och göra det bästa av det. Starkt att kunna vinna matcher på olika vis, avslutar Mattias Olofsson.

HBK P17 - Helsingborgs IF, 3-2 (0-1)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-khatemi (Sinisa Antunovic, 90), Erion Maxharraj, Hjalmar Åberg, Wilton Ljunggren - Marius Lerner (Nikola Vrban, 67), Manfred Nilsson, Isaac Carlsson, Altin Mazreku (Albin Hyseni, 90), Malte Persson (Lukas Ek, 67), Edmond Berisha

Avbytare utan speltid Julian Hallonlöf, William Backhausen, Edis Helic

Mål 0-1 (45), 1-1 (54) Emir El-Khatemi, 2-1 (78) Lukas Ek (Altin Mazreku), 2-2 (82), 3-2 (90) Albin Hyseni