Delad poäng för damlaget

I lördagens bortamatch mot Ljungskile tappade HBK ledningen och matchen slutade 1 – 1 efter 0 – 0 i paus.

HBK förde spelet i stort sett hela matchen utan att skapa så mycket målchanser. Det fanns ändå lägen till att göra mål med ett stolpskott som bästa avslut.

Det dröjde ända till matchens 62:a minut innan HBK gjorde 0 – 1. Det var Thea Staffansson som direkt på hörna lyckades få bollen i mål. En väl avvägd båge över målvakten och bollen gick in i bortre burgaveln.

Ljungskiles kvittering kom 10 minuter senare efter att HBK varit obeslutsamma i eget straffområde. Det fanns flera chanser att få bort bollen men inte bättre än att Ljungskile lyckades få till ett avslut som letade sig in i mål.

- Det kändes onödigt att tappa poäng men all heder åt Ljungskile som hela tiden kämpade och aldrig gav upp, menar Fredrik Andersson.

Nästa helg väntar IFK Örby på Halmstad Arena.

Ljungskile SK dam - Halmstads BK dam, 1-1 (0-0)

Startelva Isabel Sandström – Thea Staffansson, Elsa Karlsson, Lisa Herrlin, Elvira Johansson – Meja Staffansson, Matilda Johansson, Izabella Blomqvist (77) – Lovisa Brogren(70), Nova Rolfsson, Nellie Granstam.

Avbytare Kaisa Nilsson, Sanna Karlsson (70), Edit Bernsfelt (77), Ebba Hellgren, Olivia Pousette

Mål 0 – 1 Thea Staffansson 62:a, 1 – 1 Ida Stolt Hermansson 72:a