Damlaget pressade Malmö FF

En tuff bortamatch på förhand. En tuff bortamatch i verkligheten. Damlaget pressade dock Malmö FF men förlorade med 3-1.

Efter 42 minuter var det 0 – 0 och HBK har ett friläge för att kunna ta ledningen. Istället är det MFF som leder med 2 – 0 i paus.

Matchen inleds med att MFF har mer boll än HBK men har svårt att hitta igenom bortalaget som hela tiden stänger ner ytor. Matchen böljar fram och tillbaka där MFF har något farligt avslut strax utanför och båda lagen har lite halvchanser.

I matchens 42:a minut vänder Nicolina Svensson upp och hittar med en perfekt passning, Lovisa Brogren som jagas hårt av hela Malmös backlinje. Tyvärr så blir avslutet något stressat och målvakten kunde rädda. I anfallet efter gör Malmö 1 – 0 på ett skott som får en underlig båge över Isabel Sandström i HBKs mål.

Tyvärr så hinner Malmö även göra 2 – 0 efter en hörna i matchens 47:e minut efter att HBK:arna varit något passiva.

I andra halvlek gör HBK ett försök i att flytta fram positionerna och skapar ett gyllene läge i 52:a minuten men efter ett fint förarbete av Nellie Granstam så studsar bollen till precis när en HBK:are skall slå i bollen i öppet mål.

Istället för reducering så flyger bollen över mål. Med halvtimman kvar så görs ett dubbelbyte där Nova Rolfsson och Izabella Blomqvist kommer in.

Nova visar direkt sin farlighet och skapar oro med en otrolig snabbhet. I matchens 69:e minut vinner hon en duell och avslutar med ett distinkt skott som betyder reducering till 2 – 1.

HBK fylls av energi och sätter stort tryck på MFF som verkligen är pressade och har svårt att komma ur egen planhalva. Några halvchanser och två tillfällen som var nära straff skapades utan att få in bollen. Istället är det MFF som lyfter in en frispark mot HBKs mål och efter viss tumult så anser linjedomaren att bollen varit över mållinjen. Det uppstod en viss förvirring där ingen visste vad beslutet var, frispark till HBK, mål eller offside. Efter en stunds konverserande så beslutade sig domaren för att det var mål och 3 – 1 till Malmö.

Efter detta så orkade inte riktigt HBK sätta samma tryck och MFF kunde spela av sista minuterna och vinna matchen.

- Efter en bra prestation tycker jag vi förtjänade någon poäng med oss härifrån. Samtidigt är MFF bra och de är starka när vi har en väldigt bra period och kunde mycket väl gjort både ett och två mål till, säger Fredrik Andersson.

I HBK är det många som förtjänar beröm, samtliga gör bra ifrån sig och byten som görs ger mer energi men extra kul att se Nova Rolfsson som matchats fram och snart borde spela från start.

Malmö FF dam - HBK dam, 3-1 (2-0)

Startelva Isabel Sandström – Thea Staffansson (80), Elsa Karlsson, Lisa Herrlin, Elvira Johansson – Meja Staffansson, Matilda Johansson (60), Nicolina Svensson – Lovisa Brogren, Sanna Karlsson (60), Nellie Granstam

Avbytare Madelein Sköld, Nova Rolfsson (60), Izabella Blomqvist (60), Edit Bernsfelt (80), Ebba Sandgren, Olivia Pousette.

Mål 1 – 0 Rebecka Holm 42:a, 2 – 0 Linnea Svensson 47:e, 2 – 1 Nova Rolfsson, 3 – 1 Linne Svensson