1-1 för U21

På måndags kvällen spelade HBK U21 oavgjort 1-1 mot Malmö FF som ställde upp med en stark elva.

HBK inledde bäst och i 10:e min gjorde Malmös målvakt en bra räddning på Lorent Mehmetis distinkta skott. Samme man får 5 min senare ett friläge, blir nerdragen precis utanförstraffområdet men frisparken blev resultatlös.

I 20:e min får Malmö till en snabb omställning, tog vara på ett felpass och sköt 1-0 med ett välplacerat skott utan chans för Malte Påhlsson.

Naaem Mohammed får en jättechans i 27 min men får inte tillräcklig träff, som räddas av Malmö-målvakten till hörna.

Malmö replikerar i minuten senare där Malte Påhlsson gjorde en fin räddning på ett friläge.

En jämn 1:a halvlek där 0-1-resultatet inte speglade matchen.

HBK startade upp på samma fina sätt i andra halvlek, fortsatte skapa målchanser och kvitterade i 81:e minuten efter en frispark där MFF:s målvakt inte fick grepp om bollen och då kunde Gustav Friberg (bilden) nicka in bollen i öppet mål.

-  Vi gjorde en mycket braprestation mot ett starkt Malmö FF, säger Alf Petersson, lagledare i U21.

HBK U21 - Malmö FF U21, 1-1 (0-1)

Startelva Malte Påhlsson - Melvin Sjöland, Wilmer Hesselgren, Marcus Olsson, Gustav Friberg - Villiam Granath ( Emil Annerhult, 85), Pontus Carlsson (Enis Krasniqi, 87), Albin Ahlstrand, Leo Hedenberg (Måns Andersson, 79) - Lorent Mehmeti - Naeem Mohammed (Viggo Rolfsson, 68)