Vi synar Kalmar FF

HBK:s herrtrupp har efter derbysegern mot Varbergs BoIS haft åtta dagars ledighet och har nu startat förberedelserna inför resten av säsongen.

På onsdag, 21 juni, möter de Kalmar FF på Örjans vall i en träningsmatch. Matchen börjar kl. 16.00 och det är fri entré.

När lagen möttes på Guldfågeln Arena i april slutade matchen 2–0 till Kalmar. Mileta Rajovic gjorde båda målen för Kalmar.

DETALJER

Vad: HBK – Kalmar FF

När: Onsdag 21 juni kl. 16.00

Var: Örjans vall

Domare: Adi Aganovic

Biljetter: Fri entré


KLUBBEN

Namn: Kalmar FF

Bildades: 1910

Allsvenska säsonger: 35

Hemsida: kalmarff.se

Tränare: Henrik Jensen, sedan 2023

Lagkapten: Ricardo Friedrich


BÄSTA POÄNGSPELARNA FÖR KALMAR I ALLSVENSKAN

Mileta Rajovic 7 (7 mål + 0 assist)

Simon Skrabb 6 (2 mål + 4 assist)


KOMMENTAREN

I den sista matchen före sommaruppehållet i Allsvenskan mötte Kalmar FF Degerfors IF hemma på Guldfågeln Arena och vann med 2–1. Kalmar tog ledningen med 1–0 i den 10:e minuten genom Nahom Girmai Netabay och fyra minuter senare utökade Deniz Hümmet Kalmars ledning till 2–0. Diego Campos i Degerfors reducerade till 2–1 efter en halvtimmes spel.


Degerfors hade i andra halvlek några bra kvitteringschanser men Kalmars målvakt Ricardo Friedrich räddade. Efter vårsäsongen ligger Kalmar på fjärde plats i tabellen på bättre målskillnad än Djurgården. 


I Allsvenskan 2022 kom Kalmar på fjärde plats och eftersom BK Häcken vann Svenska cupen fick Kalmar en plats i kvalet till Europa Conference League. Kvalmatcherna spelas i slutet på juli och början av augusti och kvallottningen äger rum onsdagen den 21 juni.


Efter matchen mot Degerfors sa Kalmars finske anfallare Simon Skrabb det här i Discoverys sändning:

- En jättebra start men sedan blir vi för låga. Jag tycker att vi ska kunna dominera mer. Vi har problem i början av andra halvlek igen. Sedan redde vi ut det och hade egentligen full kontroll från minut 70 och framåt. Vi håller i bollen. De får sedan en chans i slutet men i vanlig ordning är Ricardo fantastisk där bak och räddar.

- Det är en bra start av säsongen. Vi har redan klarat av de tre svåraste bortamatcherna och vi ligger där vi ligger i tabellen, så det måste ändå bli ett bra betyg.


MATCHFORM

10 juni Kalmar FF – Degerfors IF 2 – 1
4 juni AIK – Kalmar FF 1 – 1
28 maj Kalmar FF – IFK Norrköping 2 – 1
22 maj IFK Värnamo – Kalmar FF 0 – 1
14 maj Kalmar FF – IF Brommapojkarna 1 – 3

SENASTE STARTELVAN

10 juni mot Degerfors IF, hemma – vinst (2 – 1)

Friedrich (K) – Saetra, Sjöstedt, Ólafsson – Lindahl, Gojani, Karlsson, Netabay – Skrabb, Rajovic, Hümmet