Vi synar Hammarby IF

På söndag, 4 juni, är det dags igen för en match på Örjans vall för HBK:s herrlag. De möter då Hammarby IF. Matchen startar kl. 15.00 och publikintresset inför matchen är mycket stort.

RÖDA OCH GULA
Avstängd vid nästa gula kort: Nahir Besara, Nathaniel Adjei, Shaquille Pinas, Simon Strand

KOMMENTAREN
Hammarby IF mötte i måndags IFK Värnamo hemma på Tele2 Arena. Värnamo vann med 2–0. Gustav Engvall inledde målskyttet i den 53:e minuten och Albin Lohikangas gjorde sitt första allsvenska mål när han sköt in 2–0 i den 79:e minuten. I Discovery+ sändning efter matchen sa Hammarbys tränare Martí Cifuentes det här om matchen:

- Det var inte bra idag. Vi presterar inte på den nivån som vi vill. Vi startar matchen rätt okej men sedan hade Värnamo en bra period. Jag sa före matchen att Värnamo är en svår motståndare att möta. De spelar på ett smart sätt. Inför andra halvlek står matchen och väger och tyvärr så är det Värnamo som gör ett mål i början av andra halvlek och tar ledningen.

- Sedan gällde det att bara trycka på för att göra ett mål och jag tycker att vi har några lägen för att göra mål. I stället gjorde Värnamo 2–0 och då blev det svårt att få någon poäng.

BORTASTATISTIK
Hammarby har hittills spelat sex bortamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit fyra förluster och två oavgjorda matcher. I den senaste bortamatchen mötte de Degerfors IF på Stora Valla och den matchen slutade 2–2. Hammarby tog ledningen med 1–0 i slutet på första halvlek genom Markus Karlsson. Precis före halvtidsvilan blev Nathaniel Adjei i Hammarby frilägesutvisad. Med en man mer kunde Degerfors i
andra halvlek göra två mål och ta ledningen med 2–1. I den 71:a minuten kvitterade Hammarby till 2-2. Montader Madjed sköt ett skott, som via en täckande Degerfors- spelare, gick i en båge över Degerfors målvakt in i mål.