Svep från akademins matcher i helgen

Alla tre akademilag spelade bortamatcher i helgen och rent resultatmässigt gick det inte så bra.

P19

P19 åkte redan under fredagen till Stockholm för att under lördagen möta AIK.

HBK tog ledningen efter åtta minuter efter en dubbelchans. Elis Wijk tryckte in bollen. Redan minuten efter kvitterade AIK.

Sen var det en match med två bra lag. HBK hade några fler avslut än AIK men det var AIK som gjorde 2-1. Två HBK:are misslyckades med sin kommunikation kring vem som skulle ta bollen och det slutade med att en AIK:are tog bollen, kom fri med Alexander Nielsen i HBK-målet och sköt in 2-1.
Trots lägen stod sig resultatet matchen ut.

AIK P19 - HBK P19, 2-1 (1-1)

Startelva Alexander Nielsen - Emil Annerhult, Bleon Kurtulus, Noel Wikström, Filip Andersson (Benjamin Fazljiu, 81) - Enis Krasniqi (Marius Lerner, 65), Hugo Rödin, Laurent Qitaku (Manfred Nilsson, 81), Linus Abrahamsson - Elis Wijk (Malte Persson, 81), Viggo Rolfsson
Avbytare utan spel Måns Ramström, Wilton Ljunggren, Lukas Ek
Mål 0-1 (8) Elis Wijk (Enis Krasniqi), 1-1 (9), 2-1 (77)

P17

HBK började ganska bra och var rejält på tårna inledningsvis i matchen. Mjällby jämnar ut matchen efterhand men deras 1-0-mål kommer lite från ingenstans då en gulklädd får stå lite fri i straffområdet och kan nicka in 1-0 efter inläggsfrispark i 26:e. HBK skulle dock utjämna när Malte Persson kan nicka in 1-1 i boxen i 40:e.

- Vi är lite veka i duellspelet och går dit med en fot och inte med kroppen och ger bort lite väl många bollar när vi har bollen under kontroll men passar fel och vi får springa och jaga istället, säger Anel Rashkaj.

I andra halvlek står matchen och väger det känns som att de som gör nästa mål har bra chans på alla poängen.

Oturligt nog är det Mjällby som gör 2-1 efter en omställning där HBK har hörna men bollen letar sig hela vägen fram och in i mål. Fortsatt jämn match där chanser dyker upp för båda lagen. När HBK flyttar fram folk för att försöka kvittera så åker man på ytterligare en omställning till 3-1.

- Det är en jämn match mellan två bra lag i P17 serien. Mjällby har lite mer kyla, är lite rejälare och mer effektiva när de får lägena idag. Små marginaler ibland och de har vi inte med oss just nu riktigt tyvärr. En bättre prestation än vi gjort på några av de senaste matcherna så ändå ett steg i rätt riktning även om det aldrig är roligt att förlora, avslutar Mattias Olofsson.

Mjällby AIF P17 - HBK P17, 3-1 (1-1)

Startelva Noa Pastuhovic - Albin Hyseni (Svante Karlsson, 75), Erion Maxharraj, William Backhausen, Wilton Ljunggren - Vincent Johansson (Nikola Vrban, 65), Manfred Nilsson (Edis Helic, 75), Gustav Nilsson (Isac Carlsson, 65), Marius Lerner (Alfred Hilding, 75) - Malte Persson, Lukas Ek (Dilon Ademi, 75)

Avbytare utan speltid Julian Hallonlöf

Mål 1-0 (26), 1-1 (40) Malte Persson  (Vincent Johansson), 2-1 (59), 3-1 (89)

P16

P16 hade mycket boll matchen igenom men första 25-30 minuter gick det för långsamt plus att man inte försvarade sig på ett tillräckligt bra sätt. 1-0 och 2-0 till Elfsborg kom under hörnsituationer och 3-0 kom även det under första halvlek.

P16 höjde dock tempot och försökte. Det fanns ett par tre riktigt fina lägen under sluttampen i första men bollen ville inte in.

I andra halvlek höjde HBK sig ytterligare och tryckte oftast ner hemmalaget genom en aggressiv press, mycket bollvinster och sedan lirade man. Det fanns en handfull bra lägen men under denna regniga söndag i Borås ville inte bollen in.

- Kan vi ta med minut 25-90 och framförallt 46-90 och hitta den nivån oftare så kommer läropengarna vara stora från denna matchen, säger P16-staben.

IF Elfsborg P16 - HBK P16, 3-0 (3-0)

Startelva John Bünnert-König - Leon Krasniqi (Rasmus Karlsson, 76), Lennox Wyes-Pejle, Ian Rössen (Ilija Antunovic, 69), Erik Ecklein (Filip Tellberg, 72) - Ludvig Arvidsson, Elliot Magnusson-Thydell, Erjon Kasumi (Arvid Holmgren, 62), Oliver Kapsimalis (William Nilsson, 57) - Leart Asllani, Alfred Kjellsson (Karl Jönsson, 62)