Straffdramatik när P17 tog sig till final i DM

Efter stor dramatik lyckades P17 ta sig till final i DM när man besegrade Astrio på straffar.

På onsdagskvällen mötte P17 laget BK Astrio i DM semifinal. Astrio gjorde matchens första mål i minut 11 när man kombinerade sig fram fint förbi ett något passivt HBK. HBK had emycket boll mot ett lågt och tight Astrio som verkligen var på Sannarp för att kämpa och ta duellerna.

Blåklädda lyckades inte få tillräcklig fart i spelet för att komma till många chanser. De chanser som dök upp lyckades deras målvakt avvärja på ett bra sätt under första halvleken. 0-1 i paus.

Andra halvlek fortsätter på inslagen väg men Astrio spelarna tröttnar lite allt eftersom och några tvingas byta med krampkänningar. Men de krigar på och gör det bra, HBK parkerar under långa stunder på offensiv planhalva.

I den 72:a min snor Nikola Vrban bollen högt upp i plan och kan skjuta i bollen i borte till 1-1. Astrio ropar på domaren för gruff men domaren friar.

Återstående tid trycker HBK på men bollen vill inte in och när domaren blåser är det fortfarande 1-1 och förlängning väntar. 2x10 min förlängning som egentligen inte bjuder på så värst mycket skönspel, eller målchanser utan präglas av många avblåsningar, kramp på flertalet spelare och väntan på matchen skall ta slut. 1-1 även efterförlängning.

På straffarna är det sen inget snack när Astrio bränner sina första straffar så kan Vincent Johansson avgöra på HBK:s 4:e straff när samtliga HBK skyttar satt sina straffar tidigare.

- Astrio kämpar och krigar och spelar stundtals bra passningsorienterad fotboll så länge de orkar. Vilket gör det vårt för oss. Vi möter ofta 11 man som är på rätt sida och det är tufft att ta sig igenom när teknik, tajming inte riktigt är 100%. Eloge till spelarna i Astrio hur de offrar sig och krigar. Vi lyckas med minsta marginal idag och har en del att lära i hur vi ska ta oss an den typen försvar, avslutar Tomas Carlsson.

HBK P17 - BK Astrio P17, 1-1 (vinst efter straffar)

Startelva JulianHallonlöf - Sinisa Antunovic (Wilton Ljungren, 9), Erion Maxharraj, William Backhausen, Albin Hyseni (Lukas Ek, 95)- Vincent Johansson, Edis Helic (Isaac Carlsson, 67), Gustav Nilsson (Edis Helic, 90, Dilon Ademi 110), Dilon Ademi (Marius Lerner, 70) - Lukas Ek (Malte Persson, 46), Nikola Vrban