P17 till sommarledighet med en 6-4-seger

P17 går på uppehåll med seger i bagaget mot BK Häcken med 6-4.

Under torsdagen kom BK Häcken på besök till Halmstad för sista matchen innan lite uppehåll i P17 serien. Efter lite ändringar under eftermiddagen fick man dessutom besöka Örjans Vall istället för Sannarp dagen till ära och matchen fick spelas på fina C-planen.

Hemmalaget inleder piggt och skapar första chansen men Edmond Berishas avslut tyvärr rakt på målvakten. I 7:e minuten får Häcken frispark som de kör igång snabbt från kanten och sedan skjuta in bollen i bortre till 0-1 när HBK står och sover lite. HBK fortsätter med små trevligtspel och skapar en del chanser men saknar det där sista.

Därför kommer 0-2 i den 32:a ologiskt när det tappas boll på egen planhalva och Häcken effektiva när de får lägena. En viktig reducering till 2-1 står Marius Lerner för när han placerar in bollen med vänsterfoten strax innan paus.

- Vi gör en ganska bra första halvlek och jag tycker inte vi borde ligga under i paus men nu får vi ta det härifrån, säger Anel Rashkaj.

Den andra halvleken hinner knappt starta innan HBK skriker på straff men domaren väljer att fria, men bara några minuter efter dras Edmond Berisha ner och då har han inget annat val än peka på straffpunkten. Altin Mazreku förvaltar den på bästa sätt och 2-2. Medvind HBK och det känns som man kopplat lite grepp om matchen men då är det dags för ytterligare ett bolltapp på mittplan och Häcken får återigen ledningen med 2-3 i 57:e.

HBK väljer nästan omgående att göra ett trippelbyte och få in ny energi. Detta skulle visa sig bli ett lyckat drag denna afton för efter bara 10 minuter har HBK sedan vänt 2-3 till 5-3 genom Nikola Vrban x2 och Lukas Ek med ett mål.

Nikola var inte nöjd där utan kan dessutom kröna sitt inhopp med att göra sitt tredje för dagen till 6-3 efter fin passning av Albin Hyseni. I slutet kan sedan Häcken reducera till 6-4 men närmare än så kommer man inte.

- Idag visar killarna både hur fin fotboll man kan spela stundtals när man kombinerar sig fram på ett fint sätt många gånger i matchen. Vi får inte utdelning i första men desto bättre i den andra halvleken. Vi släpper lite billiga mål bakåt men det får vi stå ut med en dag som denna. Otroligt skönt för killarna som behövde både vinsten och känna att man kan bättre än några av de senaste matcherna. Nu tar vi ett litet välförtjänt uppehåll, avslutar Mattias Olofsson tränare i P17.

HBK P17 - BK Häcken P17 6-4

Startelva Julian Hallonlöf - Emir El-khatemi (Dilon Ademi, 86), Hjalmar Åberg (Erion Maxharraj, 86), William Backhausen, Wilton Ljunggren - Marius Lerner (Albin Hyseni, 80), Isaac Carlsson, Olle Johansson (Edis Helic, 86), Altin Mazreku (Vincent Johansson, 65)- Malte Persson (Nikola Vrban, 65), Edmond Berisha (Lukas Ek, 65)

Mål 0-1 (7), 0-2 (32), 1-2 (40) Marius Lerner (Malte Persson), 2-2 (50) Altin Mazreku (straff), 2-3 (57), 3-3 (71) Nikola Vrban (Marius Lerner), 4-3 (74) Nikola Vrban (Emir El-khatemi), 5-3 (78) Lukas Ek (Vincent Johansson), 6-3 (83) Nikola Vrban (Albin Hyseni), 6-4 (85)