Mållöst mot Hammarby

Vacker försommardag på Örjans Vall. 8500 människor på plats för att se HBK ta emot Hammarby. Matchen var chansfattig och slutade mållöst.
En jämn inledning på matchen där Hammarby hade något mer boll. Första chansen skapade Hammarby efter 10 minuter när Montander Madjed tvingade Malkolm Nilsson Säfqvist till en fin enhandsräddning ut till en resultatlös hörna.

Hammarby hade bollen och HBK arbetade hårt för att få tillbaka den under halvleken men vid flera tillfällen visade hemmalaget att man kunde äga boll under längre perioder.

En sådan period ledde till att Oliver Dovin i Hammarbymålet tvingades till en superb enhandsräddning på Amir Al-Ammaris skott inne i straffområdet.

Direkt i inledningen på andra nickade Marcus Olsson stenhårt utanför på en hörna. Bra chans för HBK.

Hammarby spelade mest runt HBK och hade svårt att ta sig in i HBK:s straffområde. HBK kontrade och Kazper Karlsson satte fram Erik Ahlstrand som sköt med högern, dock metern utanför i ett bra läge.

Det var en match med två lag som hade svårt att skapa målchanser mot varandra och kanske 0-0 speglade matchen väl.

Halmstads BK - Hammarby IF, 0-0 (0-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Marcus Olsson - Kazper Karlsson (Thomas Boakye, 86), Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari, Joel Allansson - Erik Ahlstrand, Viktor Granath
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Gabriel Wallentin, Villiam Granath, Villiam Dahlström, Gustav Friberg, Naeem Mohammed, Melvin Sjöland, Alexander Johansson