Kalmar vann 120-minutersmatchen

HBK och Kalmar spelade under onsdagseftermiddagen en träningsmatch i 2x45 min + en extra halvtimme. I HBK saknades Joseph Baffoe, Amir Al-Ammari och Thomas Boakye och i deras ställe fick tre tonåringar göra A-lagsdebut.

På bilden ovan de tre debutanterna. Från vänster: Alex Hall, Bleon Kurtulus och Viggo Rolfsson.

Det var en match med mer bollinnehav för Kalmar. HBK stack dock upp under första halvlek och hade några bra anfall.

I paus utgick Marcus Olsson och ersattes av Gustav Friberg.

Efter sextio minuter gjordes en 18 byten.

Kalmar tog ledningen genom en fin nick upp mot krysset av Noah Shamoun efter 81 minuter. Efter 90 minuter blåste domaren för en kortare paus.

Melvin Sjöland som spelat alla 90 minuterna utgick och ersattes av Bleon Kurtulus, född 2007. Bleon skrev kontrakt igår. Ni kan läsa den nyheten här på hemsidan.

HBK slarvade och gav bort bollen i minut 100 och Mileta Rajovic hade mycket kvar att göra med avslutet som sköts strax utanför straffområdet men ett väldigt bra avslut och 0-2.

Två minuter senare gjorde Saku Ylätupa 0-3 lite väl enkelt efter ett Kalmar-inkast högt upp på HBK:s planhalva.

Efter 112 minuter kom ytterligare två A-lagsdebutanter in på plan. Viggo Rolfsson, född 2005 och Alex Hall, född 2005.

Kalmar vann matchen med 0-3 och på måndag väntar Trelleborg på Örebäcksvallen i Båstad klockan 17:30.

Halmstads BK - Kalmar FF 0-3

Startelva minut 1-60 Malte Påhlsson - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Marcus Olsson (Gustav Friberg, 46) - Pontus Carlsson, Melvin Sjöland, Jonathan Svedberg, Naeem Mohammed - Villiam Dahlström, Viktor Granath

Startelva från minut 60 Malte Påhlsson - Melvin Sjöland (Bleon Kurtulus, 90), Gabriel Wallentin, Benjamin Hjertstrand, Gustav Friberg - Villiam Granath, Kazper Karlsson, Joel Allansson, Leo Hedenberg (Viggo Rolfsson, 112) - Lorent Mehmeti (Alex Hall, 112), Erik Ahlstrand