Förlust i Båstad mot Trelleborg

HBK genrepade på Örebäcksvallen i Båstad mot Trelleborgs FF. En 1-0-ledning blev till slut förlust med 1-2.
HBK skapade de första chanserna när Viktor Granath redan i andra minuten avlossade en nick mot mål och i minut 13 tvingade TFF-målvakten till en benparad.

Men det var mycket Trelleborg och Malkolm Nilsson Säfqvist i HBK-målet. Under första halvlek tvingades "Malle" till fyra kvalificerade räddningar som räddade HBK.

Då hade dock Naeem Mohammed gjort 1-0 på matchens finaste anfall när han dundrade in bollen på en touch inne i straffområdet serverad av Joel Allansson.

TFF kvitterade på ett mycket skott från distans som gick ribba in i den 58:e minuten och gjorde sedan 1-2 på straff i den 62:a minuten.

Villiam Granath var närmast att kvittera men hans avslut blev lite för tamt i den 89:e minuten.

Halmstads BK - Trelleborgs FF, 1-2 (1-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh (Thomas Boakye, 40), Andreas Johansson, Joseph Baffoe (Gabriel Wallentin, 65), Marcus Olsson (Benjamin Hjertstrand, 46) - Joel Allansson, Kazper Karlsson (Pontus Carlsson, 65), Amir Al-Ammari, Naeem Mohammed (Villiam Granath, 65) - Viktor Granath (Villiam Dahlström, 65), Erik Ahlstrand
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Gustav Friberg, Melvin Sjöland, Lorent Mehmeti