Senaste nytt med Magnus Haglund: IFK Göteborg

Efter tre veckors matchuppehåll är det äntligen är det dags för allsvensk fotboll igen. Vi ställde tre frågor till Magnus inför matchen.
Hur är känslan inför att starta igång allsvenskan igen och vad blir viktigt mot ett lag som IFK Göteborg?

- Vi ser fram emot återstarten av allsvenskan och att återigen få spela inför en stor publik hemma på Örjans vall är väldigt inspirerande. Vi möter ett lag som innehåller mängder av bra spelare men ett lag som har haft en tuff vår. Däremot med ny tränare och med delvis ett nytt spelsätt så kommer IFK Göteborg säkert att vara stärkta till denna matchen. Därför behöver vi verkligen vara på tå och vara skärpta för att klara uppgiften. 

Tre veckors matchuppehåll - hur har dessa veckor sett ut?

- Efter den fina segern i Varberg så hade vi åtta dagar full ledighet. Sedan har vi tränat på och byggt vidare på den fysiska delen, samtidigt som vi har finslipat på vårat försvarsspel, kontringsspel och anfallsspel. Vi känner oss väl förberedda inför återstarten.

Hur är skadeläget i truppen?

- Det ser bra ut! Vi har i talande stund endast Albin Ahlstrand som inte är tillgänglig för spel. Så det är en gynnsam situation och ger oss många alternativ när vi ska ta ut en såväl startelva som en matchtrupp. 

HBK - IFK Göteborg

Söndag 2 juli 15:00
Örjans vall