P17 och P16 spelade träningsmatcher mot Djurgårdens IF

Under lördagsmorgonen begav sig P17 tillsammans med P16 upp till Stockholm för att möta Djurgården i ett dubbelmöte på söndagen.
P17 startar matchen på ett fint sätt och redan i 4:e minuten kan Hjalmar Åberg bryta bollen på mittplan och driva framåt för att sedan hitta Dilon Ademi som fint kan placera in 1-0. Djurgården har en del boll och kombinerar sig framåt men samtidigt kan HBK vinna boll och visa prov på sina omställningar. 2-0 skulle också komma just när Nikola Vrban springer sig fri i djupled och kan lägga bollen jämte en utrusande målvakt i 17:e. HBK gör några förut bestämda byten i 30:e men resultatet står sig till paus.

En i stora drag bra halvlek, vi visar prov på ett bra försvarsspel samtidigt som vi hotar på olika vis framåt säger Tomas Carlsson.

Men direkt efter pausvilan är inte HBK riktigt med och DIF reducerar i 46:e. Bortalaget skulle dock göra 3-1 när ett av Sinisa Antunovics fina inlägg under matchen hittar Nikola Vrbans panna i boxen i 63:e. Djurgården ändrar lite formation som skulle visa sig få bra effekt samtidigt som HBK bjuder på lite omställningar när man börjar tappa koncentrationen i andra halvlek. Djurgården kan därför göra både 2-3 och 3-3 inom loppet av 3 minuter i 67 och 70min. Psykologiskt tungt när det funnits läge att stänga matchen men bortalaget försöker resa sig igen men det visar sig vara Djurgårdens dag på fina Hjorthagens idrottsplats. Man lyckas göra 4-3 och 5-3 i slutet av matchen och straffar effektivt Halmstad under den andra halvleken.

Lite surt direkt efter slutsignal när vi leder och spelar stundtals fin fotboll. Vi blir lite naiva och bjuder på något mål, hade det varit serien tror jag inte vi agerat på samma vis. Det blir mer böljande och man vill framåt i den här typen av träningsmatcher. Dessutom en hel del byten som kanske stör rytmen lite i värmen. En bra match för många av killarna och fina minuter i benen till nästa helg när serien börjar igen kommenterar Mattias Olofsson.

P16s match inledde Djurgården bättre de första 20 minuterna och kunde ta ledningen i minut 16. Vi blev lite låga i vårt försvarsspel, säger Tobias Dock i p16 staben.

P16 ryckte upp sig och skapade lite halvchanser på omställningar. Så i minut 20 kan Svante Karlsson kvittera på en säkert slagen straff, efter en omställning där Alfred Kjellsson blivit fälld.

P16 gör 5 byten i paus och tar över i andra halvlek. HBK kan etablera spel på offensiv planhalva och hota in bakom DIFs backlinje. I minut 60 tar HBK ledningen på en fin aktion av Oliver Kapsimalis, som kan prickskjuta 1-2 i bortre krysset, assisterad av Alfred Hilding.

HBK fortsätter att skapa lägen, men så kan DIF göra 2-2 efter liten tilltrasslad situation i minut 80.

HBK har något läge att ta ledningen men DIF kan göra 3-2 på en straff i minut 89, som också blev slutresultatet.

Killarna gör en bra prestation över 90 minuter. Vi blev lite låga första 20 minuterna, men sedan tog vi tag i matchen och spelar en riktigt fin fotboll. Det gäller att inte slappna av när man möter lag som Djurgården, för då smäller det direkt. Men en absolut godkänd träningsmatch inför omstarten av Allsvenskan på söndag, mot serieledarna Lunds BK, som spelas på Veinge IP, säger tränaren Fredrik Andersson.

Startelva P17:

Julian Hallonlöf - Emir El-Khatemi (Sinisa Antunovic, 17( Wilton Ljunggren,80), Erion Maxharraj (William Backhausen,30) Hjalmar Åberg (Erion Maxharraj, 60) Albin Hyseni (Hjalmar Åberg,80) – Dilon Ademi (Emir El-Khatemi (60), Manfred Nilsson (Isaac Carlsson,30), Gustav Nilsson (Manfred Nilsson,45), Vincent Johansson (Lukas Ek,75) – Lukas Ek (Nikola Vrban (60), Nikola Vrban (Malte Persson ,30)

Mål:

0-1 (4) Dilon Ademi (Hjalmar Åberg, 0-2 (17) Nikola Vrban (Erion Maxharraj), 1-2 (46), 1-3 (63) Nikola Vrban (Sinisa Antunovic), 2-3 (67), 3-3 (70), 4-3 (79), 5-3 (86)

Startelva P16:

Adam Wihed, Rasmus Karlsson (ut 45, in 75), Svante Karlsson (ut 45 in 70), Lennox Wyes-Pejle (ut 70), Erik Ecklein (ut 45 in 75), Alfred Hilding (ut 75), Erjon Kasumi (ut 45), Arvid Holmgren, Leart Asllani (ut 75), Charlie Horvath (ut 30 in 75), Alfred Kjellsson (ut 60)

Avbytare:

John Burret König (in 45), Oliver Kapsimalis (in 30 ut 75), Elliot Magnusson Thydell (in 45), Alexander Rinman (in 45), Filip Tellberg (in 45), Leon Krasniqi (in 45), Olle Andersson Wramneby(in 60)

Mål:

1-0 (16), 1-1 (20), Svante Karlsson straff, 1-2 (60) Oliver Kapsimalis (Alfred Hilding), 2-2 (80), 3-2 (89)