"Lill-Goggo" har avlidit

Det har kommit till vår kännedom att Kjell "Lill-Goggo" Karlsson har avlidit. Han spelade under några år för HBK. Våra tankar går till nära och kära. Han avled i mars i en ålder av 88 år.

På bilden ovan syns "Lill-Goggo" stående tvåa från höger. Bilden är från 1959.


Kjell ”Lill-Goggo” Karlsson skrev hösten 1958 på för HBK och blev spelklar till kommande säsong. Han spelade mest höger- eller vänsterinner och var en mycket pålitlig målskytt under sina dryga tre säsonger i HBK.


Första säsongen gick han mållös i tre matcher men därefter gjorde han tio mål på åtta matcher, bl.a. ett hattrick i hemmamötet mot IFK Malmö. På hösten hade han svårare att hitta målet och det var först i avslutningsmatchen mot AIK han fick vittja nätet igen med två mål.


HBK degraderades till div. 2 men målaptiten fanns kvar hos ”Lill-Goggo” som svarade för 32 mål under de kommande två säsongerna. 


Det blev ytterligare tre hattrick och 1960 gjorde han det i båda mötena med Tidaholms GIF.


I januari 1962 bestämde han sig för att lämna HBK, då han fick ändrade arbetsförhållandena och han bodde kvar i Höganäs. Han skrev på för sin gamla klubb, Höganäs BK, där hans bror ”Stor-Goggo” var tränare men hann med att spela fyra matcher för HBK. I sista matchen mot Kungshamn svarade han för två mål och avgjorde matchen med elva minuter kvar.


Efter karriären i Höganäs BK var han även spelandetränare under en säsong i Kvidinge IF.



KJELL ”LILL-GOGGO” KARLSSON

Född 14 februari 1935,avliden 22 mars 2023 (88 år).

Från Höganäs BK 1959, till Höganäs BK 1962.

Allsvenska matcher/mål: 21/12.

Div. 2-matcher/mål: 42/35.