Vinst och förlust i Borås för P19 och P17

En lång dag för killarna i P19 och P17 när man delade buss för en dubbelmatch mot Elfsborg. Drygt 11 timmar mellan avfärd och hemkomst. Hemresan blev lättare för P19 efter seger med 4-2 medan P17 fick åka hem med en 1-6-förlust.

P19

P19 började bra men Elfsborg tog ledningen efter 12 minuter. Sedan var det Viggo Rolfsson (höger på bilden ovan) som vände matchen med två mål efter dryga halvtimman.

I andra halvlek utökade HBK till 1-3 (53) genom Alex Hall (vänster på bilden ovan) innan Elfsborg reducerade i den 63:e minuten.

Viggo Rolfsson smällde sedan in HBK:s fjärde och sitt tredje på straff efter att Emil Annerhult blivit fälld i den 68:e minuten.

- Vi är rätt nöjda med vad vi såg idag. Grabbarna visade att de två första veckornas innehåll satt sig och att en hel del levde kvar även från förra året, säger Alexander Sakac.

- Även nyttig för några utav dem nya att skapa sig en bild av P19-fotboll och bygga på erfarenhetsbanken där, fortsätter Daniel Kaplinski.

IF Elfsborg P19 - HBK P19, 2-4 (1-2)

Startelva Alexander Nielsen (ut 46) - Emil Annerhult (ut 68), Wilmer Hesselgren (ut 46), David Norrman (ut 68), Axel Abrahamsson (ut 46) - Linus Abrahamsson (ut 46, in 75), Måns Andersson (ut 68), Noel Åberg, Enis Krasniqi (ut 60) - Viggo Rolfsson (ut 68), Alex Hall (ut 75)
Avbytare Måns Ramström (in 46), Filip Andersson (in 46), Viktor Dahlin (in 46), Lucas Gustafsson (in 46), Adam Frånberg (in 60), Benjamin Fazljiu (in 68), Laurent Qitaku (in 68), Elis Wijk (in 68), Noel Wikström (in 68)
Mål 1-0 (12), 1-1 (28) Viggo Rolfsson (Alex Hall), 1-2 (34) Viggo Rolfsson (Linus Abrahamsson), 1-3 (53) Alex Hall (Emil Annerhult), 2-3 (63), 2-4 (68) Viggo Rolfsson, straff

P17

Första halvlek var en jämn historia med ett fåtal målchanser åt båda hållen. Bägge lagen gjorde det bra försvarsmässigt och tog ut varandra i spelet. Manfred Nilsson testade med ett skott i min 30 men styrdes till hörna och Marius Lerner kom närmst med ett vänsterskott i överkant av överliggaren.

- Vi gjorde en helt okej 1:a halvlek som ändå känns solid och där vi skapade några skarpare chanser än Elfsborg, säger Tomas Carlsson.

I paus gjordes ett par byten och i början av andra halvlek var det en av de inhoppande som tryckte dit 1-0 efter fast situation. Nämligen Isaac Carlsson som stod bra placerad och behärskat avslutade i mål.

Därefter gjordes en rad byten och Elfborg fick in 1-1 efter lite slarv i HBK-försvaret. Elfborg skulle sedan straffa bortalaget rejält när Hbk tappade boll vid fel ställen. Då gjorde man både 2-1 och 3-1 på liknande sätt. Huvudena ner på blåklätt medan Elfborg körde på och med några fina omställningar fick man in ytterligare bollar. Matchen slutade tillslut med 6-1-vinst för Elfsborg.

- Vi fick en bra match i benen mot ett för dagen bättre Elfsborg. De är alltid tunga och tuffa och det var nog en nyttig läxa för oss redan i denna första match. I en tuff P17 serie så straffar lagen en klart hårdare om man inte är påkopplad och slarvar i tekniken. Men vi fick luftat alla spelare i minst 25 min vilket är jättebra. Det är alltid tråkigt att förlora med stora siffror men visar på att det finns mycket att jobba på kommande veckor, avslutar Mattias Olofsson.

IF Elfsborg P17 - HBK P17, 6-1 (0-0)

Startelva Noa Pastuhovic (ut 46) - Emir El-Kathemi (ut 78), Erion Maxharraj, Hjalmar Åberg, Albin Hyseni (ut 46, in 78) - Marius Lerner (ut 67), Manfred Nilsson (ut 83), Gustav Nilsson (ut 46, in 83), Altin Mazreku (ut 60) - Zack Gustafsson (ut 60), Malte Persson (ut 68)
Avbytare Julian Hallonlöf (in 46), Isaac Carlsson (in 46), Sinisa Antunovic (in 46), Edis Helic (in 60), Dilon Ademi (in 60), Olle Johansson (in 67), Vincent Johansson (in 68)
Mål 0-1 (50) Isaac Carlsson (Manfred Nilsson), 1-1 (55), 2-1 (59), 3-1 (67), 4-1 (73), 5-1 (82), 6-1 (84)