Viktor Granath klar för HBK!

Under söndagsförmiddagen gjorde HBK klart med Superettans skyttekung 2022 Viktor Granath från Västerås SK.
- Viktor är en spelare som imponerade oerhört under säsongen 2022 i Västerås där han gjorde 24 mål varav 22 spelmål, berättade Magnus Haglund om övergången.

- Han är en spelare som är väldigt vass i motståndarnas straffområde och med en otrolig näsa för att göra mål. Dessutom en spelare som löper oerhört mycket på plan. Han löper upp ytor bakom motståndarnas backlinje och skapar ytor för sina lagkamrater i anfallsspelet. Viktor löper också hårt i sitt presspel och hjälper även till på egen planhalva i försvarsspelet. Han jobbar hårt för laget och han har dem delarna vi söker hos en forward, fortsatte Magnus om Viktors kvaliteter.

Viktor började sin karriär i IF Tymer och via Ulvåkers IF och Tibro AIK så hamnade han 2015 i Skövde AIK. I Skövde spelade han i sju säsonger innan han inför förra säsongen skrev på Västerås SK. 

Under sin sista säsong i Skövde så var han med och avancerade från division 1 till Superettan men valde att gå till en annan Superettanklubb. I Västerås blev det succé med 24 mål på 30 matcher, vilket är nytt skyttekungsrekord i Superettan.

- Det känns otroligt häftigt. Jag är otroligt tacksam för den här möjligheten och att spela i Allsvenskan är något jag har längtat efter i hela mitt liv. Jag har fått ett extremt bra intryck och jag är bara glad, säger Viktor om att ha skrivit på för Halmstad.

- Det blir extremt häftigt. Det är ju som sagt något man längtar efter sedan barnsben och jag är taggad. Jag vill bara starta igång nu. Jag längtar, fortsätter Viktor kring att spela allsvensk fotboll.

Varmt välkommen till Halmstads BK, Viktor!


Viktor Granath

Född 3 april 1994
Längd 194 cm
Moderklubb IF Tymer
Övriga klubbar IF Tymer (-2012) 41 matcher/9 mål, Ulvåkers IF (2013) 17 matcher/6 mål, Tibro AIK (2015) 23 matcher/5 mål, Skövde AIK (2015-2021) 167 matcher/67 mål, Västerås SK (2022) 30 matcher/24 mål