På lördag, 28 januari, spelar HBK:s herrlag årets andra träningsmatch. De möter då IFK Göteborg på Valhalla IP kl. 12.00.
Efter vårsäsongen 2022 låg IFK Göteborg på en sjunde plats i Allsvenskan och de

Lagets bästa målskyttar var Marcus Berg, 13
mål, och Gustaf Norlin, 10 mål. Marcus Berg hade stora skadeproblem under förra
säsongen och kunde inte alltid träna med laget.

Göteborg spelade årets första träningsmatch mot Degerfors IF i fredags och vann
med 4–1 inför 2 254 åskådare. Målskyttar för Blåvitt var Linus Carlstrand, 2 mål,
Sebastian Ohlsson, 1 mål och Emil Salomonsson 1 mål.

Följande spelare var inte med i IFK:s matchtrupp
Landslagsspel med Irak: Alai Ghasem och Amir Al-Ammari.
Rehab: Simon Thern, Eman Markovic, Anders
Trondsen, Marcus Berg och Lucas Kåhed.

I dagens IFK Göteborg finns det två spelare som har en HBK-anknytning. Det är Emil Salomonsson, som tillhörde HBK från 2008 till augusti 2011. Emil kom i december 2021 tillbaka till Änglarna efter tre år i Japan. Den andre spelaren med HBK-anknytning är Amir Al-Ammari, som värvades av Göteborg i januari 2022.

Under de senaste decennierna är det flera HBK-spelare som har gått till IFK Göteborg och spelat där, t.ex. Peter Larsson, Ola Oldin Svensson, Stefan Lindqvist, Niclas Alexandersson, Robert Andersson och Mikael Boman.

I dagens HBK är det Joel Allansson som tidigare har spelat i Blåvitt.

Senaste matchen mellan lagen
Den 12 september 2021 möttes lagen i Allsvenskan. Matchen spelades på Ullevi och Göteborg vann med 2–0. I den 32:a minuten hade Mikael Boman ett bra läge att ge HBK ledningen men IFK:s målvakt Ioannis Anestis gjorde en bra räddning. I stället kunde Tobias Sana göra 1–0 till Göteborg i slutet på halvleken. I början av andra halvleken hade Joel Allansson ett jätteläge vid målområdeslinjen, men han lyckades
få bollen utanför målramen. Marcus Berg fastställde sedan slutresultatet till 2–0 efter att ha kommit fri med Malkolm Nilsson Säfqvist i HBK-målet.

Förlusten var HBK:s 16.e raka bortamatch mot Blåvitt utan seger. Senaste trepoängaren kom guldåret 2000.