Akademin förstärker med Anel Rashkaj

HBK välkomnar tillbaka Anel Rashkaj till ”fadershuset” då han nu byter från spelarkläder till ledarkläder och blir en del av tränarteamet i HBK P17 2023.

- Väldigt roligt att få in Anel som ledare i vår verksamhet, säger HBK:s Akademichef Robert Nordström. 


– Mattias Olofsson (huvudtränare) och Tomas Carlsson (assisterande) som redan gör ett mycket fint jobb med P17 får nu in ledare som bland annat kan bidra med färsk elitfotbollserfarenhet och ett stort HBK-hjärta så det kommer att innebära att spelarna får ytterligare bra feedback på match och träning.


Anel Rashkaj kom från Kosovo till Sverige som fjortonåring och gick hela vägen upp till HBK:s A-lag där han spelade 112 allsvenska matcher för klubben. 


Efter det har han varit utlandsproffs i både Norge och Finland och står dessutom noterad för 14 landskamper för Kosovo. De senaste åren har spelat för Örgryte IS men väljer nu alltså att bli tränare i HBK i stället.


- Under min spelarkarriär så har jag alltid haft som mål att fortsätta som tränare efter karriären. Det blev lite tidigare än vad jag hade planerat men med tanke på skadorna de senaste åren så kändes det som rätt tillfälle att starta som tränare. Sedan är det mycket roligt och inspirerande att starta som tränare i HBK:s akademi, där jag faktiskt från samma akademi blev elitspelare. Hbk har haft och har en jättebra akademi där många duktiga spelare kommer fram till att bli elitspelare så jag ser fram emot att bidra ännu mer till akademin och nå de mål som klubben har satt upp, säger Anel.


Anels matchdebut som en av tränarna för P17 blir mot danska Roskilde BK som HBK P17 möter på Halmstad Arena söndagen den 5 februari klockan 14.15.