Trippelmatcher mot Roskilde

Under söndagen kom Roskilde BK till Halmstad för trippla matcher i P19, P17 och P15.

P19 segrade

P19 fick en fin start med målchans i stort sett direkt. Det dröjde dock 120 sekunder in i matchen innan Alex Hall målade på Linus Abrahamssons assist.
Därefter var Roskilde de bättre laget och fick rättvist in kvitteringen efter 40 minuter.
I andra halvlek höjde sig HBK. Bättre teknik, bättre beslut och bättre fart. Segermålet kom på hörna i 85:e minuten när Hugo Rödin kunde trycka in Emil Annerhults serve.

HBK P19 - Roskilde BK P19, 2-1 (1-1)

Startelva Måns Ramström - Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, David Norrman, Axel Abrahamsson (Benjamin Fazljiu, 85) - Enis Krasniqi, Adam Frånberg (Noel Åberg, 60), Olle Johansson (Hugo Rödin, 78), Altin Mazreku - Linus Abrahamsson (Elis Wijk, 78), Alex Hall Avbytare utan spel Noa Pastuhovic, Viktor Dahlin, Noel Wikström, Laurent Qitaku, Filip Andersson Mål 1-0 (2) Alex Hall (Linus Abrahamsson), 1-1 (40), 2-1 (85) Hugo Rödin, Emil Annerhult

P17 segrade också

P17 var sist ut i helgen och även de mötte Roskilde BK som kom över sundet och träningsspelade på söndagen. De inledde också matchen väldigt starkt och kunde redan i minut 10 göra 0-1. Tuffa och starka danskar ångade på och bara minuter efter gör man även 0-2 efter lite svagt försvarsspel i hemmalaget.

HBK tog det som en väckarklocka och åt sig in i matchen igen. I minut 20 kombinerar sig Marius Lerner och Nikola Vrban sig fint fram på vänsterkanten och Nikola gör inget misstag utan trycker dit 2-1. Därefter får både Manfred Nilsson och Marius Lerner varsin chans innan pausvilan men utan resultat. 1-2 står sig till halvtid.

- Vi trycker framförallt på att vi behöver sitta ihop i lagdelarna ännu bättre i försvarsspelet, chanser finns framåt men vi kan värdera en del lägen ännu bättre också, säger Anel Rashkaj assisterande tränare i hemmalaget.

Andra halvlek hann knappt starta innan Nikola Vrban får fram bollen till Marius Lerner som väldigt behärskat kan lobbskjuta över Roskildes målvakt in i mål. Smakstart och 2-2 är ett faktum. Roskildes är väldigt trygga i speluppbyggnaden över större delar av matchen men HBK ligger mer kompakt och kan vinna bollarna lite enklare när man tvingar danskarna till svårare uppspel. I den 62:e matchminuten får Vincent Johansson fram bollen till Marius Lerner som klipper till i straffområdet otagbart för målvakten och 3-2 till HBK.

Roskilde får därefter lite mer boll och momentum i spelet. Man har också två jättelägen där Julian Hallonlöf får sträcka ut och rädda vid båda tillfällena. HBK och Marius Lerner var dock inte nöjda och efter att själv ha vunnit bollen gör han även 4-2 vilket också blir slutresultatet.

- Kul att få möta ett tufft och fysiskt starkt Roskilde, en nyttig match att få känna på och få i benen för våra spelare. Tycker att vi blir bättre och bättre under matchen och visar framförallt riktigt bra inställning på samtliga som deltar i matchen. Ett fall framåt för våran del, avslutar Mattias Olofsson tränare i P17.

HBK P17 - Roskilde BK, 4-2 (1-2)

Startelva Julian Hallonlöf- Emir El-Khatemi, Bleon Kurtulus, William Backhausen (Erion Maxharraj,77), Albin Hyseni (Wilton Ljunggren,77) – Vincent Johansson (Dilon Ademi, 65), Isaac Carlsson (Gustav Nilsson,65), Manfred Nilsson, Marius Lerner – Malte Persson (Sinisa Antunovic,77), Nikola Vrban (Lukas Ek,65)

Avbytare utan speltid Adam Wihed

Mål 0-1 (10), 0-2 (16), 1-2 (20) Nikola Vrban (Marius Lerner), 2-2 (48) Marius Lerner (Nikola Vrban), 3-2 (62) Marius Lerner (Vincent Johansson), 4-2 (77) Marius Lerner

P15 vann dem med

P15 vann sin match med 4-0.

HBK P15 - Roskilde BK P15, 4-0 (1-0)

Startelva John Wahlund - Ludvig Ek, Kevin Andersson-Lönnergård, Ilija Antunovic, Melker Ekenstjärna - Vincent Kabashi, Love Eriksson, Elion Zekaj (Noah Hallonlöf, 70) - Ludvig Arvidsson, Sam Wijk, Dion Mehmeti

Avbytare Max Holmgren, Noah Hallonlöf, Karl Jönsson

Mål 1-0 (21) Dion Mehmeti (Ludvig Arvidsson), 2-0 (55) Kevin Andersson-Lönnergård (Vincent Kabashi), 3-0 (66) Dion Mehmeti (Ludvig Arvidsson), 4-0 (85) Noah Hallonlöf (Ludvig Arvidsson)