Matilda Johanssons blogg

Matilda Johansson kommer att blogga under en period där ni får möjligheten att följa hennes och damlagets framfart under försäsongen.

Inlägg nr 1 - 27/2

Eftersom träningsplanen var upptagen ikväll på grund av U21 vs Laholm startade vi vår träningsvecka med ett kombinerat teori- och teambuildingpass. 


Först pratade Arbnora om gruppdynamik och de viktiga delarna i att skapa en stark grupp. Sedan följde Fidde och Iztok upp med teori kring vår spelidé.


Vi fick även se lite klipp från vår första träningsmatch mot Valinge som vi vann med 8-0. Och kanske det bästa av allt vi fick käka korv med bröd.
Inlägg nr 2 - 1/3

Tisdag är vår fotbollsfria dag och då får vi själva välja att antingen gå till gymmet eller så vilar man beroende på vad ens kropp behöver. För min del blev det ett pass på gymmet och när jag ska dit gillar jag att träna innan jobbet. Det är som minst folk då och man blir klar i skallen vilket kan bra när man ska upprätta bokslut och deklarationer vilket är det jag gör om dagarna när jag inte spelar fotboll.Onsdagens träning var det fokus på spel i olika former. Possessionspel i uppvärmingen, uppbyggnad/anfallsspel och sen större spel. Jag själv gör min tredje säsong i HBK i år men vi har inför säsongen fått många nyförvärv, därför spelar vi mycket på träningarna för att lära känna varandra på plan och testa olika system och lösningar. För att vara så här tidigt på säsongen ser det redan mycket lovande ut. 


Drygt en månad kvar till seriepremiär och jag hoppas vi ses på Sannarp under året så ni får ta del av vår fina fotboll och stötta oss till så många trepoängare som möjligt.


Inlägg nr 3 - 2/3

Torsdag, sista fotbollsträningen för veckan är gjord. Den bestod av snabbhet, spel och uthållighet följt av matchgenomgång. 


För på söndag är det äntligen dags, då drar tävlingssäsongen 2023 igång. Vi spelar DM mot Varbergs BoIS borta på Påskbergsvallen kl 13. Övriga lag i vår DM-grupp är Lilla Träslöv, BK Astrio och Norvalla. 


Väderprognos för söndag visar strålande sol så har ni inget bättre för er så ta gärna en utflykt till Varberg och njut av lite fotboll.
Inlägg nr 4 - 6/3

Sammanfattning av helgen: Fredag och lördag var två träningsfria dagar innan vi avrundande helgen och veckan med årets första tävlingsmatch. 


DM mot Varbergs BoIS på Påskbergsvallen. En match där vi inte riktigt kom upp i den nivå vi kan samtidigt som BoIS gjorde det bra, vilket resulterade i 1-1 och delad poäng. 


Efter matchen blev det häng med lillasyster Elvira som också spelar i laget. Kvällsmat och Premier League på tv blev vår söndagkväll. Och tur är det väl att man håller på Liverpool när ens egen fotboll inte går hundra. Lite extra gött när sambo håller på United.
Inlägg nr 5 - 8/3

Om man älskade Liverpool i söndags så gillade man inte lika mycket att höra det ordet idag när löpövningen "Liverpool" fick avsluta kvällens träningspass. En löpövning som verkligen ger blodsmak i munnen men som vi kommer att ha nytta av längre fram.
Innan dagens träning hade spelarrådet ett möte där vi planerade lördagens aktivitet. Den kommer äga rum efter årets andra DM-match som spelas på lördag klockan 16:00 mot BK Astrio på Halmstad Arena.

Matildas lillasyster Elvira Johansson till vänster och nyförvärvet Lisa Herrlin till höger.

Inlägg nr 6 - 12/3

Sammanfattning av veckan

I torsdags hade vi en matchförberedande träning och sedan matchgenomgång inför lördagens DM-match mot Astrio. 


I fredags var det vilodag och i lördags var det då äntligen dags för match igen.Trots lite snökaos under uppvärmningen var det uppehåll under hela matchen bortsett från de tio sista minuterna. Matchen, den dominerade vi från start med ett stort bollinnehav, trots det tog Astrio ledningen efter en hörna. 


Vi kvitterade snabbt därefter och halvtidsställningen var 1-1. I andra halvlek tog vi över ännu mer och lyckades göra tre mål, slutresultat 4-1. 


Målskyttar: Lovisa x2, Nellie och Elsa. 
Efter matchen hade vi lagaktivitet som bestod av gemensam middag och lekar. Om ni någon gång ska handla tacos till 25 personer så har jag numera en perfekt uträkning för hur mycket mat man behöver. Att handla i Falkenberg och sedan åka tåg till Halmstad, är dock något jag inte rekommendera någon annan att göra. Nästan jobbigare än att spela fotboll i 90 minuter. 
Nu har ni fått en inblick i hur veckorna ser ut för vårt damlag och jag hoppas att ni vill fortsätta följa oss under året. Tack och hej!