Matchdax: Bröndby IF

Måndagen den 6/2 spelar HBK:s herrlag den andra matchen i The Atlantic Cup. De möter då Brøndby IF och matchen börjar kl. 16.00. OBS! Ny starttid. Expressen Livesport (Premium Max) sänder matchen från kl. 15.50.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Hur har ni analyserat matchen mot Viking Stavanger?

- Vi mötte en mycket stark motståndare. Viking tog en tidig ledning och det var en tuff inledning för oss. Det tog lite tid innan vi kunde anpassa oss till deras intensiva och fysiska spel. Vi kom tillbaka och kunde jämna ut spelet och i andra halvlek hade Naeem Mohammed ett friläge att göra 1–1. I stället kunde Viking skruva in en frispark till 2–0.


Vad gör spelare och ledare när ni har lite fritid på träningslägret?

- Förutom fotbollspassen och fyspassen har vi olika teambuildningsövningar. Det är målvaktstränaren Dennis Nilsson som håller i teambuildningen och då får de nya killarna möjlighet att lära känna de andra spelarna på ett bra sätt. 


Vi ledare var i lördags och tittade på när Elfsborg mötte FC Köpenhamn och förlorade med 4–1. Jag vet att några spelare har haft en tennisturnering, så spelarna sysselsätter sig på olika sätt när de har lite ledig tid. Vi har det bra i det fina vädret.


Vad vill du se i matchen mot Brøndby?

- Vi får återigen möta en oerhört tuff motståndare. Vi kommer att få jobba hårt i vårt försvarsspel i matchen mot Brøndby. Lagen vi möter här i Portugal är på en annan nivå än vad vi mötte i Superettan 2022 och det är bra träning inför Allsvenskan. I Allsvenskan är det fysiska spelet mycket viktigt och då ger de här matcherna bra erfarenhet. 


Vi kommer i matchen mot Brøndby ha formationen 3-5-2 och vi hade framgång med den förra året. Så det är bra att ha det alternativet i vissa matcher i år också. Joseph Baffoe kommer att spela första halvlek och det blir hans årsdebut. Ett byte som är bestämt i förväg är att Benjamin Hjertstrand kommer in i andra halvlek som ersättare för Joseph Baffoe.


TRUPPEN

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST

2. Thomas BOAKYE

3. Gabriel WALLENTIN

4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFOE

6. Joel ALLANSSON
7. Kazper KARLSSON

8. Jonathan SVEDBERG

9. Viktor GRANATH
10. Erik AHLSTRAND
11. Villiam GRANATH

12. Malte PÅHLSSON

14. Villiam DAHLSTRÖM
17. Phil OFUSO-AYEH

18. Naeem MOHAMMED

19. Albin AHLSTRAND
20. Pontus CARLSSON

21. Benjamin HJERTSTRAND
27. Melvin SJÖLAND
28. Leo HEDENBERG
29. Lorent MEHMETI

30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

15. Gustav FRIBERG
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON

PRELIMINÄR STARTUPPSTÄLLNING

Malte Påhlsson – Joseph Baffoe, Andreas Johansson, Gabriel Wallentin – Phil Ofuso-Ayeh, Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand, Thomas Boakye – Villiam Dahlström, Alexander Johansson