HBK förlorade mot Brøndby IF i The Atlantic Cup

På måndagseftermiddagen spelade HBK:s herrlag den andra matchen i The Atlantic Cup. De mötte Brøndby IF på Estádio Municipal de Albufeira och förlorade med 2–0.

Redan i den första minuten i första halvlek hade Brøndby ett avslut tätt utanför Malte Påhlssons vänstra stolpe. Minuten senare dribblade Phil Ofuso-Ayeh framgångsrikt på högerkanten och kom in i Brøndbys straffområde och sköt ett skott som målvakten enkelt räddade.

Den första kvarten av matchen präglades av att HBK försvarade sig lågt och Brøndby hade ett stort bollinnehav. Under den perioden skapades det inga stora målchanser.

I den 18:e minuten gör en HBK-spelare ett felpass på egen planhalva och Brøndby ställer om snabbt. Bollen hamnade hos Oskar Fallenius på högerkanten och han slog ett inlägg som via en Brøndby-spelare hamnade hos vänsteryttern Mathias Kvistgaarden och han bredsidade enkelt in bollen i mål. 1-0 till Brøndby

HBK:s bästa chans i halvleken kom i den 24:e minuten.

Erik Ahlstrand vann boll på vänsterkanten och kunde passa till Thomas Boakye. Boakye slog ett fint inlägg som Alexander Johansson nickade i utsidan av stolpen.

Efter den chansen hade HBK lite mer boll och fick några offensiva frisparkar men de blev resultatlösa.

Efter en hörna av Brøndby i den 33:e minuten kunde målskytten Kvistgaarden skjuta ett lågt skott från straffområdeslinjen. Malte, i HBK-målet, sträckte ut och räddade bollen ut till hörna.

Halvleken avslutades utan några större chanser.

Benjamin Hjertstrand, som provspelar med HBK, kom i den andra halvleken i stället för Joseph Baffoe. Det var ett byte som var bestämt i förväg.

Brøndby hade även i början av andra halvlek ett stort bollinnehav och med passningsskicklighet klarade de av HBK-spelarnas press. Målskytten från den första halvleken, Mathias Kvistgaarden, var hela tiden ett orosmoment för HBK:s backlinje.

I den 55:e minuten hade Anis Slimane, som spelade VM för Tunisien, ett bra skott som Malte Påhlsson räddade.

Svedberg hade några minuter senare en frispark som Brøndbys målvakt enkelt fångade.

HBK gjorde ett trippelbyte efter en kvart i andra halvlek. Ut gick Villiam Dahlström, Alexander Johansson och Joel Allansson. De ersattes av Viktor Grantah, Naeem Mohammed och Kazper Karlsson.

HBK försökte öka trycket mot Brøndbys backlinje men i den 64.e minuten vann Brøndby bollen i eget straffområde och kontrade snabbt. Bollen hamnade hos Mathias Kvistgaarden som utanför straffområdet skruvade in bollen i bortre hörnet. 2–0 till Brøndby.

Efter Brøndbys mål försökte HBK lyfta upp laget och nyinkomne Naeem Mohammed var aktiv och var vid några tillfällen nära att komma igenom Brøndbys backlinje.

Melvin Sjöland kom in i den 76:e minuten i stället för Phil Ofuso-Ayeh.

I slutet på halvleken skapade HBK två hörnor och en frispark utanför Brøndbys straffområde utan att det ledde till några farliga målchanser.

Brøndby kontrollerade de sista minuterna av matchen och vann med 2–0.

På torsdag, den 9 februari, spelar HBK sin tredje och sista match i The Atlantic Cup och då möter de Brentford FC:s B-lag. Matchen spelas kl. 20.00.

Brøndby IF - Halmstads BK, 2-0 (1-0)

Startelva Malte Påhlsson – Jospeh Baffoe (Benjamin Hjertstrand, 46), Andreas Johansson, Gabriel Wallentin – Phil Ofuso-Ayeh (Melvin Sjöland, 79), Joel Allansson (Kazper Karlsson, 60), Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand, Thomas Boakye – Villiam Dahlström (Viktor Granath, 60), Alexander Johansson (Naeem Mohammed, 60)

Avbytare utan spel Malkolm Nilsson Säfqvist, Leo Hedenberg, Lorent Mehmeti, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson, Villiam Granath

Mål 0–1 (18) Mathias Kvistgaarden, 0-2 (62) Mathias Kvistgaarden