Akademikollen vecka 48

Årets sista akademikollen. Nu är 2023 helt färdigspelat för våra akademilag. P16 och P17 må träna en vecka till men P19 tar julledigt. Alla lag startar 2024 den 8 januari.

P19

P19 spelade en jämn match mot Landskrona men vann till slut med 2-1. Många nya spelare som skaffade sig nyttig erfarenhet av P19-fotboll. P19 vann dessutom gruppen på maximala nio poäng.

HBK började med en frenesi i presspelet och vann en hel del bollar utan att skapa någonting ifrån det. Man förlade dock  spelet första delen av första halvlek mycket på offensiv planhalva. William Backhausen gav HBK ledningen när han nickade in Emir El-Kathemis hörna efter 12 minuter. Bortalaget var bättre i slutskedet av halvleken men stolpen räddade HBK.

I andra halvlek började HBK bättre och skapade lite lägen. Dock kvitterade BoIS på straff efter 56 minuter. Dock tog HBK tillbaka ledningen sju minuter senare när Noel Wikström nickade in Emir El-Kathemis hörna till slutresultatet 2-1.

HBK P19 - Landskrona BoIS P19, 2-1 (1-0)

Startelva Måns Ramström - Emir El-Kathemi (Wilton Ljunggren, 70), Noel Wikström, William Backhausen, Filip Andersson - Nikola Vrban (Leon Krasniqi, 85), Isaac Carlsson (Albin Hyseni, 62), Manfred Nilsson, Marius Lerner - Malte Persson, Lukas Ek
Avbytare utan spel Noa Pastuhovic, Svante Karlsson, Leart Asllani
Mål 1-0 (12) William Backhausen (Emir El-Kathemi), 1-1 (56), 2-1 (63) Noel Wikström

P17

P17 tog inte chansen att vinna gruppen i ligacupen efter förlust borta mot Landskrona som istället vann gruppen.

HBK tog ledningen med 1-0 genom Sam Wijk, Därefter gjorde Landskrona 1-1 på hörna och även 2-1 innan paus. En halvlek där HBK började bra men sedan började slarva i passningsspelet och välja svåra alternativ.

I andra halvleken gjorde Landskrona 3-1 i 56:e. HBK gjorde några byten och satsade mer offensivt och lite ny energi och bättre värderingar gjorde att man skapar några fina chanser men utdelning fick man inte förrän i 83:e då en hörna styrs i mål av Landskronaspelare. Närmare än så kom man inte denna eftermiddag.

Landskrona BoIS P17 - HBK P17, 3-2 (2-1)

Startelva Adam Wihed - Leon Krasniqi, Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein (KevinA ndersson-Lönnergård, 45) - Alfred Hilding (Benjamin Krupic, 70), Elion Zekaj (Vincent Kabashi, 60), Elliot Magnusson-Thydell (Elion Zekaj, 80), Dion Mehmeti - Leart Asllani (Rasmus Karlsson, 70), Sam Wijk (Ludvig Arvidsson, 65)

Avbytare utan speltid John Bunnert-König

Mål 0-1 (15) Sam Wijk (Svante Karlsson, 1-1 (30), 2-1 (40), 3-1 (56), 3-2 (83) Självmål

P16

P16 spelade mot Varbergs BoIS i sista omgången av Ligacupen. P16 vann sin grupp.

Varbergs BoIS började matchen med hög press, något som HBK hade svårt att lösa. Men det var HBK som skulle ta ledningen i minut 28 och utöka ledningen i minut 32 som stod sig halvleken ut.

Varberg gjorde två mål i andra halvlek, efter lite slarv i HBK. Men HBK vann rättvist då man gjorde tre mål i andra halvlek till slutresultat 5-2.

HBK P16 - Varbergs BoIS P16, 5-2 (2-0)

Startelva Theodor Andersen - Oscar Simonsson (Ludvig Ek, 73), Max Holmgren, Gustav Buhre, Melker Ekenstjärna - Viggo Rödin, Noah Hallonlöf (Lionel Tahiraj, 72), Love Eriksson, Zack Pettersson (Teo Simsek, 76) - Karl Jönsson, Tion Salihu (Abdishakur Abdirashid Hirsi, 70).

Mål 1-0 (28) Karl Jönsson (Noah Hallonlöf), 2-0 (32) Karl Jönsson (Love Eriksson), 2-1 (54), 3-1 (56) Karl Jönsson (Love Eriksson), 3-2 (61), 4-2 (76) Karl Jönsson (Love Eriksson), 5-2 (85) Lionel Tahiraj (Karl Jönsson)