Vi synar: IK Sirius

Efter två bortamatcher i Allsvenskan har HBK:s herrlag en hemmamatch lördagen den 2 september kl. 15.00 på Örjans vall. De möter då IK Sirius.

När lagen möttes i maj på Studenternas i Uppsala vann HBK med 2–1 efter mål av Viktor Granath och Erik Ahlstrand.

SENASTE STARTELVAN

28 augusti mot Malmö FF, hemma – förlust (3 – 1)

Mitov Nilsson – Voelkerling Persson, Carlsson, Castegren, Jeng, Widgren – Stensson (K), De Kamps, Heier – Abou Ali, Matthews

KOMMENTAREN

I måndags mötte Sirius Malmö FF hemma på Studenternas och förlorade med 3–1. Redan i den andra minuten tog MFF ledningen när Derek Cornelius nickade en hörna i mål. Oliver Berg gjorde i den 28:e minuten 2–0 till MFF. På tilläggstid i den första halvleken nickade Wessam Abou Ali in reduceringen till 2–1 på en frispark. Sirius tryckte på för en kvittering men ungefär en kvart före slutet gjorde Taha Ali 3–1 till MFF och det blev slutresultatet. Sirius hade flest avslut och flest avslut på mål i matchen och flera gånger var det Johan Dahlin i MFF-målet som såg till att Sirius inte gjorde fler mål.

I Fotbollsstudion på Svt sa Sirius lagkapten Daniel Stensson det här om matchen och läget för Sirius i tabellen:

- Jag ska inte sticka under stol med att det inte är jobbigt. Vi spelar ju bra. Någon gång hoppas man det vänder lite. Men vi måste också inse var vi ligger i tabellen och kriga för varje match och framför allt försvara vårt mål lite bättre än vad vi gör.

- Vi har ju kvar att möta lagen som är där nere i botten. Jag känner att vi har kvalitén för att klara det här men vi måste ta det på största allvar. Framför allt fokusera nu på lördag borta mot Halmstad och ta en trea där.

- Vi vet att vi spelmässigt är bättre än våra konkurrenter där nere men då måste vi också vara bättre i straffområdena. Det är vi kanske inte just nu, så vi får korrigera det till de resterande matcherna.

MATCHFORM

28 augusti IK Sirius – Malmö FF 1 – 3
24 augusti Österåker United FK – IK Sirius 0 – 6 (Svenska cupen)
20 augusti BK Häcken – IK Sirius 3 – 2
13 augusti IK Sirius – Kalmar FF 3 – 0
6 augusti IF Elfsborg – IK Sirius 1 – 0
31 juli IK Sirius – AIK 0 – 1

BORTASTATISTIK

Sirius har spelat tio bortamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit två segrar, fyra oavgjorda matcher och fyra förluster. I den senaste bortamatchen mot BK Häcken tog Sirius ledningen med 1–0 redan i den andra minuten genom Joakim Persson. Ibrahim Sadiq kvitterade för Häcken efter en kvart i första halvlek. Sirius återtog ledningen genom ett självmål i den 54:e minuten. Häcken kvitterade till 2–2 i den 73:e minuten och sedan höll Sirius undan till den femte tilläggstiden. Då styrde Jakob Voelkerling Persson i Sirius bollen i eget mål efter ett inlägg. 3–2 till Häcken.