Vi synar: IFK Norrköping

Imorgon söndag den 13 augusti spelar HBK:s herrlag nästa match i Allsvenskan. De möter då IFK Norrköping på Örjans vall.

När lagen möttes i juli i Norrköping vann HBK med 2–1. Viktor Granath nickade i början av andra halvlek in 1–0 till HBK och på tilläggstid gjorde Naeem Mohammed 2–1.

SENASTE STARTELVAN

7 augusti mot IFK Göteborg, hemma – seger (3 – 0)

Jansson – Gunnarsson, Nielsen, Kalley – Eid, Hammershøy-Mistrati, Ortmark, Traustason, Lind – Sema, Nyman (K)

SPRINTERN

Topphastighet i den senaste hemmamatchen mot IFK Göteborg, enligt allsvenskan.se

33,52 km/h Andri Lucas Guðjohnsen

KOMMENTAREN

I måndags mötte IFK Norrköping IFK Göteborg hemma på PlatinumCars Arena och vann med 3–0. Göteborg började bäst och hade några bra chanser som Norrköpings målvakt Oscar Jansson räddade. Efter en halvtimme tar Norrköping ledningen med 1–0 på en hörnvariant. Christoffer Nyman nickade fram bollen till Arnór Traustason i straffområdet och från nära håll sköt islänningen bollen i mål. Precis före halvtidsvilan gör Norrköping 2–0 på en kontring. Christoffer Nyman hittade återigen Arnór Traustason med en passning och ensam med målvakten placerade Traustason bollen i nättaket. Laorent Shabani fastställde slutresultatet till 3–0 när han lyfte bollen över Göteborgsmålvakten in i mål.

Norrköpings lagkapten Christoffer Nyman blev intervjuad efter matchen i sändningen från Discovery+ och sa det här:

- Jag tycker att vi är solida. Vi gör tre mål framåt och håller nollan. Jättenöjda med det.

- Sedan finns det delar av spelet som inte är perfekt idag. Vi slarvar lite och de får några omställningar. De är tunga och starka.

- Jättekul att Traustason gör mål. ”Trasten” är otroligt viktig för oss och han gör ett otroligt jobb där på mitten och sedan har han gjort mycket mål nu på slutet. Det var pricken över i:et. Han är fantastisk för oss.

BORTASTATISTIK

Norrköping har hittills spelat nio bortamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit fyra segrar, tre förluster och två oavgjorda matcher. I den senaste bortamatchen mötte Norrköping Hammarby på Tele2 Arena i Stockholm och förlorade med 2–1. Adi Nalic gjorde i början av andra halvlek 1–0 till Hammarby. Norrköping kvitterade tio minuter före slutet genom Arnór Traustason. På tilläggstid skruvade Viktor Djukanović i Hammarby in segermålet i bortre krysset.