Senaste nytt med Magnus: IFK Norrköping

Magnus Haglund berättar om det senaste läget och om förberedelserna inför IFK Norrköping.
Hur ser du på förra matchen mot Malmö FF?

- En bra prestation men givetvis inte det resultat vi önskade. Vi släppte till rätt lite och skapade också en del framåt. Totalt sett ett hårt arbete och som med större effektivitet hade kunnat ge oss poäng. 

Hur har träningsveckan varit?

- Vi har noga analyserat förra matchen som vi alltid gör. Det har varit en blåsig och regnig vecka som gjort att vi i början av veckan fick ersätta ett fotbollspass till fyspass på grund av icke träningsdugliga planer. Andra halvan av veckan har vi dock kunnat träna fotboll som vi önskat, därav känner vi oss väl förberedda för match.

Hur går tankarna kring IFK Norrköping?

- Norrköping kommer hit i väldigt bra form efter seger i tre av de fyra senaste matcherna. Stor skicklighet på många spelare. Inte minst forwarden Christoffer Nyman och mittfältaren Arnór Traustason är spelare som håller väldigt hög klass. Det är viktigt att vi inte ger dem för mycket plats. 

Vad blir mer viktigt att tänka på?

- Att vi är väldigt ambitiösa och noggranna i vårt försvarsspel. Att vi är bra i den fasen där vi vinner bollen, så att vi kan spela oss ur deras återerövringspress och starta egna kontringar alternativt längre anfall. Viktigt är även att vara mer effektiva på våra lägen. 

Halmstads BK - IFK Norrköping

13 aug 17:30 Örjans vall

HBK:s trupp:

Marko Johansson
Malte Påhlsson
Phil Ofosu Ayeh
Gabriel Wallentin
Joseph Baffoe
Thomas Boakye
Andreas Johansson
Jonathan Svedberg
Benjamin Hjertstrand
Jack Cooper Love
Naeem Mohammed
Villiam Granath
Viktor Granath
Kazper Karlsson
Amir Al Ammari
Joel Allansson
Erik Ahlstrand
Albin Ahlstrand
Gustav Friberg
Pontus Carlsson