Förlust i Malmö

Malmö FF vann med 3-0 inför hemmapubliken men HBK var inte ofarliga. Dock stod Johan Dahlin för två bra räddningar på de hetaste HBK-chanserna.
HBK skapade fram ett friläge direkt inledningen på matchen. Amir Al-Ammari nickade fram Viktor Granath som kom fri men skottet med höger lyckades Johan Dahlin göra en bra räddning på.

Hemmalaget ägde väldigt mycket boll första kvarten utan att vara direkt farliga. Mellan minut 15-20 var HBK det spelförande laget.

Under resterande delen av halvleken var det mestadels omställningsspel som gällde för blåsvart. Dock försvann lägena då kvaliteten inte var tillräckligt bra.

Malmö hade en hörna i 28:e minuten som försvann ut ur straffområdet. Sebastian Jörgensen uppfattade att Pontus Jansson stannat kvar i straffområdet och lyfte bollen mot Jansson som vann duellen mot Johansson och nickade in 1-0 till ljusblått.

MFF startade andra halvlek med att i stort sett direkt göra 2-0 efter ett fint upprullat anfall.

Debuterande Marko Johansson visade vid flera tillfällen att han kan göra bra räddningar men också fina uppspel med fötterna.

Erik Ahlstrand lyckades fint servera Jack Cooper-Love i djupled men Johan Dahlin gjorde matchens räddning på friläget.

Istället för en reducering efter 60 minuter så spelade Malmö säkert och HBK försökte utan att det direkt hände något.

MFF skulle dock vackert göra 3-0 i matchens sista ordinarie minut när Taha Ali passade till en fristående Sören Rieks i straffområdet som bara behövde styra in bollen i mål.

På söndag väntar IFK Norrköping hemma på Örjans Vall klockan 17:30. Nya tag då.

Malmö FF - Halmstads BK, 3-0 (1-0)

Startelva Marko Johansson - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Marcus Olsson - Kazper Karlsson (Thomas Boakye, 59), Jonathan Svedberg (Joel Allansson, 59), Amir Al-Ammari, Naeem Mohammed (Villiam Granath, 90) - Erik Ahlstrand, Viktor Granath (Jack Cooper-Love, 59)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Gabriel Wallentin, Benjamin Hjertstrand, Albin Ahlstrand,  Pontus Carlsson
Mål 1-0 (28) Pontus Jansson (Sebastian Jörgensen), 2-0 (47) Sebastian Jörgensen (Sebastian Nanasi), 3-0 (90) Sören Rieks (Taha Ali)