P16 segrade

P16 spelade mot Kinna i söndags och det blev speedwaysiffror.
P16:s huvudtränare Fredrik Andersson på bilden ovan. Fotocred: Louise Dock

HBK började i ett högt tempo och skapade målchanser direkt i inledningen och tog rättvist ledningen i minut 10. Dion Mehmeti avslutade och Olle Andersson Wramneby kunde slå inreturen till 0-1. Kinna tog över lite nästkommande minuter, men HBK kunde utöka i minut 25 fram till 0-2. Denna gången var det omvända, Olle assisterade Dion.

I minut 44 fick Kinna en frispark och lyfte in bollen och kunde från nära avstånd avsluta och måla till 1-2.

- Vi gjorde bra saker, men behöver flytta bollen snabbare, ta fram boll oftare och inte leta efter passningar, säger Tobias Dock i P16-staben.

HBK ökade tempot direkt i andra halvlek och kom ofta rättvända in i Kinnas straffområde. Så i minut 64 kunde Oliver Kapsimalis göra 1-3 på hörna. Bara 3 minuter senare gjorde Dion Mehmeti sitt andra mål för dagen, fram till 1-4.

I minut 72 fastställde Karl Jönsson slutresultatet till 1-5. Kinna fick en straff i minut 85, men John Bunnert König gjorde en högklassig räddning på en bra slagen straff.

- Killarna gjorde en okej första halvlek, men i andra höjde dom tempot och värderade bra. Kinna hade bara någon omställning i andra, annars så bedrev vi spelet på offensiv planhalva hela andra halvlek, avslutar tränaren Fredrik Andersson.

Kinna IF P16 - HBK P16, 1-5 (1-2)

Startelva John Bunnert König - Leon Krasniqi, Svante Karlsson, Kevin Andersson-Lönnergård, Erik Ecklein (ut 72) - Dion Mehmeti, Elliot Magnusson Thydell (ut 78), Erjon Kasumi (ut 67, in 78), Leart Asllani (ut 58) - Karl Jönsson (ut 72), Olle Andersson Wramneby (ut 67).

Avbytare Oliver Kapsimalis (in 58), Arvid Holmgren (in 67), Alfred Hilding (in 67), Charlie Horvath (in 72), Melker Ekenstjärna (in 72), Adam Wihed

Mål 0-1 (10) Olle Andersson Wramneby (Dion Mehmeti), 0-2 (25) Dion Mehmeti (Olle Andersson Wramneby), 1-2 (44), 1-3 (64) Oliver Kapsimalis, 1-4 (67) Dion Mehmeti, 1-5 (72) Karl Jönsson (Alfred Hilding).