SPRINTERN

Topphastighet i den senaste hemmamatchen mot Mjällby AIF, enligt allsvenskan.se

33,49 km/h Oscar Pettersson

KOMMENTAREN

Brommapojkarna mötte i måndags Mjällby AIF hemma på Grimsta IP och efter tre förluster i Allsvenskan 2023, så blev det seger med 2–0. Oscar Pettersson gjorde 1–0 till BP i den 8:e minuten, när han sköt ett hårt skott i målvaktens vänstra kryss. I den andra halvleken fastställde Nikola Vasic slutresultatet till 2–0, när han styrde Samuel Leach Holms skott in i mål. Det var Nikolas första allsvenska mål.

I BP:s mål fick den 18-årige Filip Sidklev göra allsvensk debut när den ordinarie målvakten Oscar Linnér var skadad. Efter matchen sa Filip det här i Discovery+-sändningen om sin debut och matchen:

- Det är ju en dröm att få göra allsvensk debut och sedan att få hålla nollan på det. Dessutom ta lagets första seger i serien. Vi har haft det ganska tufft i början av serien men idag tycker jag att spelet satt.

BORTASTATISTIK

BP har hittills spelat två bortamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit två förluster. I premiäromgången förlorade de mot Djurgårdens IF med 3–1 och i den andra bortamatchen mot IF Elfsborg blev det förlust med 5–0.