Stark laginsats för P17 ledde till seger

Stark laginsats gjorde att HBK fick med sig alla 3 poängen i tidiga toppmötet mot Elfsborg uppe i Borås.

Det var annars ett Elfsborg som öppnade matchen på ett bra vis och gör även 1-0 i 12:e minuten på en klassisk Elfsborgsomställning.

Gulklädda Elfsborg är alltid tunga att möta och särskilt när de får ledning i matcherna när de kan ligga kompakt och vänta i försvarsläge för att sen blixtra till i kontringarna.

Efter 20 min kämpar sig HBK tillbaka i matchen och spelet jämnas ut. Därför kommer 1-1 i den 35:e genom Edmond Berisha inte helt ologiskt. Innan dess har hemmalaget haft ett skott i stolpen och HBK ett missat friläge där bollen letade sig utanför stolpen.

Första halvlek såg ut att sluta oavgjort men Altin Mazreku ville annat. När Emir vinner bollen högt i plan och serverar Altin så drar han till direkt mot bortre och 2-1 till HBK är ett faktum.

- Vi äter oss in i matchen efterhand och gör en helt klart godkänd första halvlek, säger Tomas Carlsson.

I inledningen av andra får en Elfsborg spelare rött kort i samband med en frispark. Kort därefter gör Malte Persson 3-1 till bortalaget. Där känns det som luften går ur Elfsborg lite men man skulle få ny luft och energi igen när man lyckas reducera till 3-2 efter fast situation.

HBK som äger mycket boll försöker hitta vägar fram mot tappra gulklädda spelare och i den 73:e kan man inte stå emot när Manfred Nilsson får på en kanon som ser ut att gå i krysset men målvakten lyckas tippa i ribban, på returen håller sig dock Marius Lerner framme och trycker dit 4-2.

- En stark laginsats mot ett bra Elfsborg. Klart att utvisningen underlättar vårt arbete i andra halvlek men tycker alla killarna kommer upp i bra nivå idag. När vi gör rätt saker får inte Elfsborg samma möjligheter att straffa oss på deras omställningar. Tycker inte vi ska be om ursäkt för alla 3 poängen, avslutar Mattias Olofsson.

IF Elfsborgs P17 - HBK P17, 2-4 (1-2)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-khatemi (Albin Hyseni, 66), Erion Maxharraj, Hjalmar Åberg, Wilton Ljunggren (William Backhausen,78) - Marius Lerner (Nikola Vrban,87), Manfred Nilsson, Olle Johansson, Altin Mazreku - Malte Persson (Lukas Ek,78), Edmond Berisha

Avbytare utan speltid Julian Hallonlöf, Isaac Carlsson, Gustav Nilsson

Mål 1-0 (12), 1-1 (35) Edmond Berisha (Marius Lerner), 1-2 (45) Altin Mazreku (Emir El-Khatemi), 1-3 (56) Malte Persson (Altin Mazreku), 2-3 (63), 2-4 (73) Marius Lerner (Manfred Nilsson)