Seger mot Djurgården

HBK slog Djurgården med 2-0 inför 7 247 åskådare på Örjans Vall. Det var årskull 2001 som stod för målen: Gabriel Wallentin och Erik Ahlstrand, som spelat tillsammans i många utav HBK:s ungdoms- och akademilag.
Djurgården hade matchen igenom mer av bollinnehavet. HBK skapade sin första farlighet på en hörna efter dryga 10 minuter. Mer farligheter på hörnor inom kort.

Efter hörnan så var det en bra period för HBK. Inlägg och ytterligare ett par hörnor. Hörnan i minut 17 blev farlighet. En kort variant med Amir Al-Ammari till Jonathan Svedberg som Gabriel Wallentin sen nickade i mål efter duell med Djurgårdens målvakt. 1-0!

Gabriel Wallentin gjorde sitt första allsvenska mål idag!

Djurgården skapade en rejäl farlighet i mitten av halvleken där Marcus Danielsson skyfflade en vänster mot mål men Malkolm Nilsson Säfqvist kunde skyffla tillbaka bollen som kommit in bakom honom.

Mer Djurgården resterande delen av halvleken men inget direkt farlighet. Amir Al-Ammari avlossade vänstern i slutet på halvleken men enbart hörna då skottet gick lite väl rakt på målvakten.

I andra halvlek var det mycket Djurgården under de första 25 minuterna men egentligen utan att det osade för mycket rök. Någon hörna, några inlägg som var lite jobbiga att titta på för oss HBK:are.

Spelet var mestadels på HBK:s planhalva och därmed kom 2-0 lite från klar himmel. HBK kontrade och hamnade fyra mot fyra men Djurgården försvarade sig väl. I en 50/50-duell så brytpassade Jonathan Svedberg fram bollen till Erik Ahlstrand. Erik utmanade sin försvarar ute i kanten på straffområdet, vek in och skruvade in bollen i bortre hörnet till 2-0.

Det blev lugnare för HBK efter målet även om det återstod 28 minuter (8 minuters tillägg). HBK andades med bollen och var tryggare medan det kändes lite som Djurgården tappade kraft.

Alexander Johansson och Benjamin Hjertstrand (allsvensk debut i HBK) byttes av efter 73 minuter och in kom Naeem Mohammed och Gustav Friberg.

Wallentin hade en ytterligare nick mot mål, dock över, efter Al-Ammaris frispark i minut 77. Fyra minuter senare ersatte Kazper Karlsson Joel Allansson.

Djurgårdens Lucas Bergvall hade ett halvt läge efter ett inlägg mot bortre stolpen men Gustav Friberg fick ut bollen till hörna precis innan stopptiden.

HBK vårdade bollen fint under tilläggstiden och Djurgården skapade inget mera. Tre poäng till HBK inför 7 247 åskådare.

HBK-glädje!

Halmstads BK - Djurgårdens IF, 2-0 (1-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Benjamin Hjertstrand (Gustav Friberg, 73) - Erik Ahlstrand, Amir Al-Ammari (Villiam Granath, 90+7), Jonathan Svedberg, Joel Allansson (Kazper Karlsson, 82) - Viktor Granath, Alexander Johansson (Naeem Mohammed, 73)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Villiam Dahlström, Albin Ahlstrand, Melvin Sjöland, Pontus Carlsson
Mål 1-0 (18) Gabriel Wallentin (Jonathan Svedberg), 2-0 (70) Erik Ahlstrand (Jonathan Svedberg)