P17 segrade

P17 killarna inledde serien med 3-2 seger mot Trelleborg på bortaplan i seriestarten i P17-allsvenskan södra.

Det var ett rejält taggat HBK lag som inledde matchen bäst. Redan i 2:a minuten är Lukas Ek framme och nära ge bortalaget ledningen. Man vinner bollen högt upp i plan och skapa lägen men det dröjer fram till 23:e minuten innan första målet skulle komma. Hjalmar Åberg håller sig kall på bakre stolpen efter hörna och trycker dit 1-0.

Repliken skulle dock komma nästan omgående när HBK tappar boll på mittplan och TFF ställer om och deras forward får en pangträff upp i bortre krysset på första riktiga chansen. Innan paus kom Vincent Johansson in mot Nikola Vrban som var tvungen att utgå. Vincent hade bara varit på plan en kort stund innan han avslutar ett fint anfall med att placera in bollen till 2-1. Resultatet står sig till halvlek.

- Relativt nöjda med första halvlek då vi skapar chanser på varierat vis och bra kontroll i mångt och mycket bakåt, säger Mattias Olofsson i bortalaget.

Med vinden i ryggen har TFF lite mer possession i andra halvlek dock utan att komma till så många farliga lägen. HBK sticker upp och känns vassare på sina omställningar, Edmond Berisha skjuter i stolpen, Marius Lerner skott går precis utanför stolpen. 3-1 skulle ändå komma när Edmond Berisha placerar dit straffen han själv fixat i min 85. Jubel och glada miner förstås men återigen visar TFF att de alltid kämpar och gör 3-2 i 88.e. Lite nervösa minuter på slutet men HBK löser det till slut fullt rättvist.

- Vi hade kunnat döda matchen och borde kanske gjort det tidigare om vi varit lite skarpare i avsluts momenten men killarna krigar på och skönt med 3 poäng i första matchen, kommenterar Tomas Carlsson efter matchen.

Trelleborgs FF P17- HBK P17 2-3 (1-2)

Startelva Noa Pastuhovic- Emir El-Khatemi, Hjalmar Åberg, William Backhausen, Wilton Ljunggren ( Albin Hyseni,83)- Nikola Vrban (Vincent Johansson,40), Olle Johansson, Manfred Nilsson ( Gustav Nilsson,73), Marius Lerner- Lukas Ek (Malte Persson,73), Edmond Berisha

Avbytare utan speltid Julian Hallonlöf, Erion Maxharraj, Isaac Carlsson

Mål 1-0 (23) Hjalmar Åberg (Marius Lerner), 1-1 (26), 2-1 (44) Vincent Johansson (Emir El-Khatemi), 3-1 (85) Edmond Berisha, 3-2 (88)