Förlust i premiären för P16

Premiär för P16 allsvenskan södra. Match mellan Malmö FF och Halmstads BK. Avspark 11:30. Förhoppningarna var höga, när HBKs P16 tog bussen söderut. Det blev dock förlust.

Bortalaget inledde matchen med en intensiv press, Malmö hade mycket boll. Halmstadpågarna var bekväma med det, och vann ofta boll högt upp i plan. Med flertalet halvchanser som resultat. När väl Malmö lyckades ta sig in i mörkblått straffområde i 25:e minuten ledde det till straff. Om än tveksam, men vad gör det när målvakten för dagen räddar.

Kort därefter avslutar en HBK:are i stolpen, och tyvärr rensas returen av en ljusblå spelare. I 43 match minuten, i samband med ett brutet uppspel, tar sig en Malmöspelare sig in i straffområdet och i tuff kamp med sin försvarare, lyckas denne få till ett avslut, som med knapp styrfart rullar över mållinjen. Halvtidsresultatet 1-0, återspeglar knappt matchbilden.

Grabbarna känner i halvlek att, denna match är långt ifrån förlorad. Vi kommer överens om att ge det chansen och köra på, men ändå vara smarta och inte riskera allt för mycket.

När halvleken väl börjar, verkar Malmö fullt bestämda att pressa ännu högre än i första halvlek. Det gör att vi blir tillbakatryckta långa stunder och får tuffare att få till anfall. HBK kommer till några hörnor, som blir halvfarliga, samt ett friläge i straffområdet där Malmös målvakt är ute snabbt och räddar med bröstet.

I matchminut 67, lyckas Malmös ytter komma loss och bryter in i straffområdet, och fri spelar en lagkamrat mellan mittbackarna och där och då fastställs slutresultatet.

Grabbarna i blått försöker forcera och lyckas skapa lite halvchanser på några hörnor, med nick över och utanför, även något skott över. Vi skriver slutresultatet till 2-0 och noll poäng med i bussen till Halmstad.

Vi tar nya tag i veckan, för match mot Mjällby AIF på långfredag.

Malmö FF P16 – HBK P16 2-0

Startelva Adam Wihed - Leon Krasniqi (Erik Ecklein, 66), Lennox Wyes-Pejle (Leon Krasniqi, 82), Svante Karlsson, Rasmus Karlsson - Benjamin Krupic, Elliot Magnusson-Thydell (Ian Rössel, 70), Arvid Holmgren (Erjon Kasumi, 60), Alfred Hilding - Leart Asllani (Karl Jönsson, 46), William Nilsson (Alfred Kjellsson, 58)