Förlust efter tidig utvisning

Under några olyckliga HBK-minuter i mitten på första halvlek förändrades förutsättningarna. Gabriel Wallentin åkte på dubbla gula kort och Oscar Pettersson gjorde mål på straffen som följde det andra gula kortet. Trots ett rejält försök under andra halvlek med många jobbiga situationer för BP-försvaret så satte BP punkt för matchen med sitt 0-2-mål i 92:a minuten.
Hemmalaget satte fart och tog initiativet inledningsvis men efter 10-12 minuter hamnade bollinnehavet hos BP och HBK hade svårt att få tag i bollen.

BP hade en fin chans genom Nikola Vasic men en snabb enhandsräddning av Malkolm Nilsson Säfqvist stoppade en BP-ledning vid det tillfället.

I 25 minuten fick BP frispark metern utanför HBK:s straffområde och Gabriel Wallentin fick gult kort. Strax där efter blev det straff och "Gabbe" åkte på sitt andra gula. Straff, Oscar Pettersson, 1-0.

Efter målet var det mycket bollinnehav för BP och HBK väntade på pausen.

HBK flyttade upp laget rätt mycket i andra halvlek och försökte störa BP tidigare i speluppbyggnaden trots en man mindre. Ibland lyckades det och ibland spelade BP igenom och HBK behövde retirera.

Amir Al-Ammari hade väl HBK:s bästa avslut som BP:s målvakt tappade men hann upp innan mållinjen.

Annars var det mycket oro och kanske även panik i BP:s straffområde med många fasta situationer som hamnade i målområdet. Jonatan Svedberg och Amir Al-Ammari levererade flertalet hörnor. Gustav Friberg leverade också en handfull inkastshörnor (nog bästa förklaringen av hans långa inkast).

Under matchen blev det 6-6 i avslut och 8-0 i hörnor till HBK men utvisningen påverkade förstås matchen.

Nya tag på onsdag när Elfsborg väntar på bortaplan på onsdag.

Halmstads BK - IF Brommapojkarna, 0-2 (0-1)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh (Villiam Dahlström, 91), Andreas Johansson, Gabriel Wallentin (utvisad 27), Benjamin Hjertstrand (Gustav Friberg, 54) - Erik Ahlstrand, Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari, Joel Allansson (Alexander Johansson, 70) - Viktor Granath, Naeem Mohammed (Marcus Olsson, 70)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Thomas Boakye, Kazper Karlsson, Villiam Granath, Albin Ahlstrand
Mål 0-1 (29) Oscar Petersson, 0-2 (90+2) Kevin Ackermann