Damlaget tappade ledning

HBKs damlag åkte till Helsingborg för match mot Eskilsminne i omgång 2. Stärkta av förra helgens premiärseger så var det ett lag med stort självförtroende som skulle ta sig an uppgiften.

HBK började bra och skapade oro i ett starkt Eskilsminne direkt från start. Nellie Granstam och Lovisa Brogren kom fram på kanterna och var hela tiden farliga med båda egna avslut och framspelningar. Det var just på ett sådant anfall där Lovisa går runt på högerkanten och spelar fram till Nicolina Svensson som distinkt trycker in bollen in nättaket.

HBK skapar fler lägen och kunde gjort något mål till under första halvlek. Istället är det Eskilsminne som på halvlekens sista spark kvitterar till 1 – 1.

- Eskilsminne är ett bra lag men vi förtjänade att ha gått till halvtidsvilan med en ledning, säger tränaren Fredrik Andersson.

Starten på andra halvlek börjar också bra för HBK. Tyvärr tvingas Elsa Karlsson utgå efter knappa kvarten i andra och Thea Staffansson kommer in. Även Nova Karlsson hoppar in efter byte med Sanna Karlsson som varit väldigt bra som forward.

- Med Nova får vi ett otroligt vasst djupledsspel men vi försökte nå henne lite för tidigt. Det är något som jag som tränare tar på mig. Vi skulle fortsatt med att hitta in centralt för att därifrån söka våra forwards, säger Fidde självkritiskt.

Eskilsminne gör i 60:e minuten 2 – 1 och har efter det en väldigt bra period. HBK går ner på en 3-backslinje och försöker forcera mot slutet men det öppnar upp för kontringar bakåt och det utnyttjar Eskilsminne genom att göra 3 – 1.

HBK gör fem byten i matchen och försöker få in ny energi i laget men Eskilsminne kontrollerar slutskedet och vinner matchen.

- Ser man till helheten så vinner nog Eskilsminne rättvist men vi borde haft ledningen i paus med minst ett mål och då hade det säkert sett annorlunda ut i andra halvlek, spekulerar Fredrik Andersson som avslutning.

Eskilsminne IF dam - HBK dam, 3-1 (1-1)

Startelva Isabel Sandström – Lisa Herrlin (76), Elsa Karlsson (58), Tilde Duphorn, Elvira Johansson – Meja Staffansson (83), Matilda Johansson (80), Nicolina Svensson – Lovisa Brogren, Sanna Karlsson (58), Nellie Granstam

Avbytare Maja Arvehell, Nova Rolfsson (58), Thea Staffansson (58), Izabella Blomqvist (76) Edit Bernsfelt (76), Ebba Sandgren (83)

Mål 0 – 1 (11) Nicolina Svensson, 1 – 1 (45) Johanna Olsson, 2 – 1 (61) Isabel Aguilar 61:a, 3 – 1 (76) Alma Bertilsson