Damlaget övertygade

Damlaget vann i helgen mot seriekollegan IFK Örby.

Efter att ha följt planen redan från november så verkar det ha haft den effekten som önskades. Truppen började med hård fysisk träning direkt och i början på året så adderades först försvarsspel, vidare på uppbyggnad och sedan anfallsspel. I helgens match mot seriekollegan IFK Örby visade HBKs damer upp ett imponerande spel både offensivt och defensivt. Efter att ha följt planen redan från november så verkar det ha haft den effekten som önskades.


-Vi har inte kört slut på någon utan jobbar efter modellen; ofta men lite. Något jag tror på för att bygga något hållbart över tid. Flera av spelarna har svarat väldigt bra på träningen och är i bättre fysisk form än någonsin, säger Fredrik Andersson.


Mot Örby tog HBK tag i taktpinnen direkt och styrde och ställde i stort sett hela matchen. Det dröjde ändå till matchminut 36 innan HBK tar ledningen. Det är genom en i raden av Tilde Duphorns brytningar där hon avancerar med bollen, passar till Matilda Johansson som i sin tur spelar Lovisa Brogren som driver in i plan och med ett kontrollerat avslut skjuter in 0 – 1.


I inledningen på andra halvlek bryter Lovisa ett uppspel och passar Nellie Granstam som driver in i plan och behärskat placerar bollen vid målvaktens bortre stolpe till 0 – 2.


Med halvtimman kvar gör Izabella Blomqvist debut för HBK och visar direkt vilken fantastisk teknik hon har. ”Bella” svarar för flera fina tekniska nummer och kom snabbt in i ett nytt sätt att spela. Samtliga utespelare som började på bänken byttes in och visade en stor bredd i truppen.


En bit in i andra halvlek reducerar Örby genom en tillfällighet, bollen studsar med och dimper ner framför fötterna på en Örbyspelare som trycker in 1 – 2.


5 minuter senare bryter Thea Staffansson och spelar Nicolina Svensson som från egen planhalva avancerar mot Örbymålet och från ca 20 meter avlossar ett skott som ger 1 – 3.


IFK Örby ger sig inte utan gör 2 – 3 efter ett bra anfall och en fin teknisk prestation av en hemmaspelare.


I slutet på matchen gör Nova Rolfsson 2 – 4, ett väldigt fint anfall som hon själv är med och bygger upp med en frispelning från Nicolina Svensson.


- En seger med 4 – 2 låter stabilt men det är framförallt prestationen som imponerar. Vi genomför en väldigt bra match som ger oss en starkt tro på vad vi jobbat med under nästan fem månader. Nu är vi redo för seriespel och ser framemot att komma igång med tävlingsmatcher på riktigt, avslutar Fredrik Andersson.


IFK Örby - HBK dam 2-4

Startelva Isabel Sandström – Lisa Herrlin, Elsa Karlsson, Tilde Duphorn, Elvira Johansson – Meja Staffansson, Matilda Johansson, Nicolina Svensson – Lovisa Brogren, Sanna Karlsson, Nellie Granstam .

Avbytare Ella Oscarsson, Izabella Blomqvist (60), Edit Bernsfelt (65), Ebba Sandgren (70) Nova Rolfsson (70), Thea Staffansson (75)

Mål 0 – 1 Lovisa Brogren 36:e, 0 – 2 Nellie Granstam 49:e, 1 – 2, 1 – 3 Nicolina Svensson 80:e, 2 – 3, 2 – 4 Nova Rolfsson 88:e