Viktig seger för dam

Damlaget kom hem till Örjans vall med tre nya poäng i bagaget efter vinst i bortamötet mot Älmhults IF.  HBK vinner rättvist även om det satt hårt inne. Älmhult kämpade oerhört hårt och gjorde det hela tiden svårt för HBK att bygga några längre anfall.

HBK började matchen väldigt bra och förde spelet de första 20 minuterna. När det inte gav utdelning fick Älmhult alltmer att säga till om på plan. Ställningen var 0 – 0 i paus med mersmak för HBK.

Även i andra halvlek öppnade HBK bäst och man väntade egentligen bara på ett ledningsmål. Istället var det Älmhult som efter ett motlägg fick friläge där Emma Karlsson i hemmalaget säkert placerade bollen i mål.

Nu började en vild jakt för HBK att kvittera, flera lägen för avslut producerades och i matchens 66:e minut boxade Älmhults målvakt bortett inlägg där Johanna Andersson med mycket känsla i vänsterfoten lyfte bollen i en båge över målvakten och in i mål. Ställningen var 1 – 1 men det är HBK som trycker på för att vinna matchen. Det ger samtidigt Älmhult möjligheter till omställningar men backlinjen agerade säkert och hanterade situationerna på ett bra sätt.

När klockan hade passerat 80 minuter så var det mycket som hände. Lovisa Brogren vänder upp efter ett kontrollerat uppspel och avancerade mot mål. Från ca: 25 meter skjuter hon ett skott som målvakten, ståendes på mållinjen måste slänga sig bakåt och för att slå ut bollen. Tydligt mål för samtliga på Älmevallen utom för domarna som inte ansåg att det sett att bollen varit inne.

Det tog en stund att förklara, reda ut och lugna upprörda känslor på och utanför plan. Påföljden blev ett inkast till HBK som ledde fram till en hörna. På hörnan från Lovisa Brogren, kommer Jennifer Andersson på bakre stolpen och trycker in ett ledningsmål.

I de sista fem minuterna på matchen så blev det inte något riktigt ordnat spel från något av lagen. HBK kunde rättvist vinna matchen även om Älmhult hade en nick utanför där Emma Orrdal hade kontroll om den gått innanför målramen.

-Det var en väldigt rättvis och viktig seger och matchen såg ut som många andra i den här serien. En väldig kamp för att få med sig något. Vi var beredda att ta jobbet samtidigt som vi stundtals spelade en bra fotboll och skapade flera lägen för att kunna göra mål, menar Fredrik Andersson.

I HBK förtjänar alla beröm för en väldigt stark arbetsinsats. Laget har nu skapat sig bra förutsättningar för avslutningen men det kommer bli en strid in i det sista för att kunna klara sig kvar i div. 1.

ÄLMHULTS IF - HBK DAM  1 - 2

Emma Orrdal – Hanna Comnell, Jennifer Andersson, Emma Skantz – Matilda Johansson, Johanna Andersson – Elvira Johansson, Saga Holm, Nellie Granstam – Nellie Andersson, Lovisa Brogren.

Avbytare. Ella Oscarsson, Elsa Karlsson, Izabella Patel, Emmy Ecklein och Ebba Sandgren.

Mål: 1-0 (52) Emma Karlsson, 1-1 (66) Johanna Andersson, 1-2 (84) Jennifer Andersson