Viktig match för dam

På lördagseftermiddagen beger sig damlaget till Älmhult för match. Det blir en spännande match runt strecket.

Båda lagen har samma poäng men HBK ligger något före i målskillnad. Det blir alltså en mycket intressant match för främst de båda lagen men också för hela serien.


Älmhults IF hade en enormt stark inledning på serien men tappade i några matcher och föll tillbaka. De har flera målfarliga spelare och spelar lite annorlunda mot de flesta lagen. Älmhult är ett starkt fysiskt lag som har stort inslag av att spela man-man i sitt försvarsspel.


HBK kommer från en övertygande seger senast där målskörden kunde blivit ännu större.

- Vi fortsätter att jaga poäng, tabellen är vad den är men spelar absolut ingen roll förrän den 8 oktober då vi vet på vilken plats vi hamnar, säger Fredrik Andersson.


HBK har fortsatt några frågetecken men en stark trupp gör att laget klarar av att rotera på några spelare. Det återstår också att se i vilken utsträckning Moa Karlsson och Hannah Sjödahl matchas i helgen. 

-Ja, Vittsjö har tätt med matcher och spelar i Svenska Cupen under torsdagen, dessutom är Hannah med F.16-landslaget i Norge och spelade en dryg halvlek i onsdags med ny match under fredagen. 


Matchen spelas på Älmevallen, lördag 17/9 med matchstart kl. 14:00.