U21 till slutspel med minsta möjliga marginal

HBK:s U21-lag, som är regerande mästare, tog sig med ett hårsmån vidare till slutspelet. Inför gårdagens match mellan serieledande Östers IF och Mjällby AIF krävdes det att Mjällby skulle vinna med minst tre mål för att gå förbi HBK i tabellen. Det blev vinst med 4-2 till slut för blekingarna och HBK vidare.
Mjällby ville ta chansen och ledde redan efter 24 minuter med 3-0 efter mål av bl.a. de rutinerade David Löfqvist och Jacob Bergström. Då var de vidare och när de senare gjorde 4-0 sex minuter in på andra halvlek så var saken egentligen klar.

Men.

Öster gav sig aldrig och fick en straff som de reducerade på i 73:e minuten. De gjorde till slut även 2-4 i matchens 85:e minut och detta blev slutresultatet.