Trenden håller i sig...vinst efter förlust!

Tidigare i år har HBK alltid vunnit matchen efter en förlust. Den trenden håller i sig efter 2-0 seger mot Östers IF på lördagen.
HBK var det bättre laget första halvtimman och fick utdelning i 28:e minuten. Öster slarvade i sitt uppspel och Sadat Karim kunde peta fram bollen till Joel Allansson, som spelade bollen vidare till Thomas Boakye. Denne sköt och målvakten räddade med benet ut till Boakye, som spelade snett höger till Joel Allansson. Denne svarade återigen för ett drömmål när han gav HBK ledningen.

Efter målet fick Öster i gång mer spel samtidigt som HBK bevakade i sin för dagen tidigare uppställning 4-4-2.

Även i andra halvlek var det mycket Öster men utan att komma till de riktiga målchanserna. Den första fick Ahmed Bonnah när han sköt (55) men via en touch gick bollen till hörna.

Med tjugo minuter kvar av matchen fick HBK en omställning där Alexander Johansson blev ren redan på egen planhalva. Fri med målvakten sköt han via målvaktens händer i mål. 2-0. Då hade "Alle" redan haft ett gyllene friläge (49) men där målvakten höll ihop benen men han fick revansch.

Några minuter senare fick bortalaget Isac Magnusson två chanser inom samma minut (76). Först fick han till ett närskott där Malkolm Nilsson Säfqvist gjorde sig stor och i anfallet efter fick han bollen inne i straffområdet i fritt läge men sköt över.

2-0 och HBK behåller serieledningen som under några timmar tappades då Brommapojkarna spelade sin match några timmar innan.

Nu är det landslagsuppehåll och nästa match är 1 oktober i Östersund.

Halmstads BK - Östers IF  2 - 0

Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson - Thomas Boakye, Joel Allansson, Erik Ahlstrand, Emil Tot Wikström - Sadat Karim (Villiam Dahlström, 71), Alexander Johansson
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Melvin Sjöland, Taulant Parallangaj, Marcus Olsson, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson
Varningar Andreas Johansson (59), Thomas Boakye (63), Phil Ofosu-Ayeh (78)
Mål 1-0 (28) Joel Allansson, 2-0 (70) Alexander Johansson