Spännande slutstrid för dam

Det kommer bli en rafflande avslutning på serien för HBKs damlag. Med fyra omgångar kvar så skiljer det endast fyra poäng mellan 5:an HBK och 8:an Laholms FK. HBK vann planenligt lördagens match mot FC Staffanstorp med 3 – 1 efter 1 – 0 i paus.

HBK var det klart bättre laget och dominerar kraftigt i både spel och målchanser. Segersiffrorna var i underkant och sett till hur spelet såg ut så var det kassaskåpssäkra tre poäng som bärgades.

Efter 25 minuter gjorde Elsa Karlsson 1 – 0 på en hörna där Lovisa Brogren (bilden) står för assisten.

-Vi låg lite för långt ifrån varandra i positioner under första halvlek. Vi korriskerade under pausen och blev mycket vassare i andra, säger Fredrik Andersson.

De avslutande 45 minuterna var i stort, spel mot ett mål där Staffanstorp inte var i HBKs straffområde förrän i matchens sista få minuter.

2 – 0 gör Elsa Karlsson i inledningen av andra halvlek efter ett fint förarbete av Hanna Comnell.

HBK hade full koll på matchen och kunde bygga upp anfall efter anfall med många lägen för avslut. I matchens 56:e minut gör Lovisa Brogren 3 – 0 efter en kombination där Elsa Karlson och nyförvärvet Johanna "Andy" Andersson är inblandade. Nu kunde siffrorna sprungit iväg men en stor eloge till FC Staffanstorp som aldrig gav upp utan hela tiden kämpade för att freda sitt mål från fler insläppta.

I matchens slutskede får bortalaget en hörna som de med kraft nickar in, otagbart för Emma Orrdal.

I HBK gjorde Johanna Andersson debut och skapade ett lugn på mittfältet med sin erfarenhet.

- Det var en bra match för "Andy" att komma in i vårt sätt att spela. Hon kände sig för i början och bidrog stort både i offensiven men stänger också ner ytor på ett bra sätt i vår defensiv.

- Det fyller en funktion till genom att vi kan gå runt på fler spelare och vila dem som känner sig lite slitna som många gör i slutskedet aven lång serie, menar Fredrik.

- Glädjande för HBK är även att båda anfallarna Lovisa och Elsa gör mål. Dessutom skapade de hela tiden farligheter framförallt i andra halvlek. Sen gjorde Elvira en intressant insats på kanten och gjorde sig delaktig i mycket av farligheterna som skapades. Nellie Granstam på andra kanten är ju också väldigt bra och har en fart som hela tiden gör henne livsfarlig. Unga talangen Ebba Sandgren gör också en bra insats som centralmittfältare och spelar klokt där hon ser till att vi behåller bollen inom laget.

Nu väntar en oviss och spännande avslutning på serien där många lag är inblandade. Nästa helg åker HBK till Älmhult där lagen, inför mötet, står på samma poäng.

HBK DAM - FC STAFFANSTORP  3-1

Emma Orrdal – Hanna Comnell, Jennifer Andersson, Emma Skantz – Matilda Johansson, Johanna Andersson – Elvira Johansson, Ebba Sandgren, Nellie Granstam – Elsa Karlsson, Lovisa Brogren.

Avb. Ella Oscarsson, Saga Holm (82) Ella Folkesson (75) Izabella Patel (75) Emmy Ecklein (75)

Mål: 1-0 (25) Elsa Karlsson, 2-0 (48) Elsa Karlsson, 3-0 (56) Lovisa Brogren, 3-1 (84) Ylva Kalm