P17 vann mot HIF

P17 fick med sig tre poäng tillbaka till Halmstad efter mötet med Helsingborgs IF under söndagen. Segersiffrorna skrevs till 3-2.

Redan i den 2:e matchminuten höll sig Elis Wijk framme på Alex Hall:s inspel och gjorde inget misstag. 1-0 och en drömstart av de blåklädda.

Efter 20 minuter spelade var det dags igen men denna gång inspel från Benjamin Fazliju och vid första stolpen dök Linus Abrahamsson upp och tryckte in 2-0. Reduceringen kom i den 43:e minuten och det syntes att hemmalaget fick energi igen.

- En väl genomförd första halvlek och rättvis ledning i paus, kommenterar Tomas Carlsson, assisterande i P17.

Andra halvlek präglas av kamp precis som det brukar vara mellan just HIF- HBK. HBK sticker fram vid några tillfällen och Altin Mazreku får ett bra läge som målvakten på något sätt räddar till hörna. Trean skulle dock komma efter avslut från Alex Hall så styrs bollen via försvarare och in i mål. Skönt vid det läget i 75:e att få ytterligare ett mål.

Men kanske slappnade ”blått” av lite för mycket efter det för bara fem minuter senare lyckas HIF ställa om och kontra in 3-2. HBK kunde stängt matchen i några av sina omställningar därefter men sista chansen skulle Helsingborgarna få. Friläge i 90+ men Måns Ramström visar klass med en fantastisk räddning och äntligen kom tre poäng in på kontot igen.

- Vi vet att HIF aldrig lämnar något åt slumpen och ger aldrig upp. Otroligt skönt att få åka hem med full pott efter att vi inte fått utdelning på några matcher. Killarna visar inställning hela matchen och stundtals också varför de är med i toppen av serien, säger Mattias Olofsson i P17.

Helsingborgs IF P17- HBK P17  2 - 3

Startelva Måns Ramström- Benjamin Fazliju, Noel Wikström (Fabian Johansson,76), Milanas Razinskas, Filip Andersson - Lucas Gustafsson (Måns Andersson,71), Laurent Qitaku, Olle Johansson, Linus Abrahamsson - Alex Hall (Filip Lennartsson,90), Elis Wijk (Altin Mazreku,60)

Avbytare utan speltid: Joel Kelloniemi

Mål 1-0 (2) Elis Wijk (Alex Hall), 2-0 (19) Linus Abrahamsson (Benjamin Fazliju), 2-1, 3-1 (75) Alex Hall (Linus Abrahamsson), 3-2