P17 tappade ledning och föll

IFK Norrköping vände och vann under andra halvleken mot P17 under lördagen.

P17 som var revanschsuget efter två snöpliga poängtapp mot Elfsborg och Malmö inledde matchen klart bäst. Efter 36 minuter hittar Altin Mazreku till Lucas Gustafsson som kyligt lägger bollen i mål. Halvtidsresultat 1-0 till hemmalaget.


- Vi har bra kontroll och spelar småtrevlig fotboll stundtals, lite mer noggrannhet i sista passningen så kunde det blivit ytterligare chanser, kommenterar Viktor Ljung, assisterande i P17.


I den andra halvleken så har HBK ett par fina lägen att utöka till 2-0 men målvakten tippar till hörna och den andra chansen går i burgaveln. Anfallet efter lyckas bortalaget göra 1-1 i minut 56. I den 60:e får de också med sig en straff som resulterar i 1-2. Hemmalaget gör ett gäng byten för att få in energi. Men i den 70:e punkterar Norrköping matchen med sitt 1-3 mål. HBK försöker att få till en reducering men närmast kommer Alex Hall med en stolpträff.


- Tycker synd om killarna att vi just nu inte får med oss resultaten. I stora delar gör vi det bra men vi har inte lyckats vara tillräckligt effektiva framåt i några matcher. Samtidigt som vi kanske kan göra det bättre och rejälare i samband med Norrköpings mål, avslutar Mattias Olofsson i P17.


HBK P17- IFK Norrköping P17 1-3 (1-0)

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazliju (FilipAndersson,75), Hugo Rödin (Noel Wikström 62), Fabian Johansson, Joel Kelloniemi - Lucas Gustafsson (Måns Andersson,70), Laurent Qitaku, Adam Frånberg (Filip Lennartsson, 80), Altin Mazreku (Manfred Nilsson, 84), Linus Abrahmsson (Alex Hall,62), Elis Wijk (Edmond Berisha, 70) 

Mål 1-0 (36) Lucas Gustafsson (Altin Mazreku) , 1-1, (54) 1-2 (60), 1-3 (70)