P16 vidare till SM-semifinal

Efter lördagens seger med 4-0 hemma mot Lund står det klart att P16 kommer spela SM-semifinal under oktober månad. Detta är klart trots att en match återstår i slutspelsgruppen.
Fotocred Halmstadsport

HBK satte högsta fart från början. Lund hade det svårt i HBK:s höga press.

- En jättefin start där killarna satte presspelet och skapade målchanser, säger assisterande tränare Tobias Dock.

1-0 kom i minut 10, där Bleon Kurtulus serverade  Altin Mazreku som fri framför mål inte gjorde någo tmisstag. HBK fortsatte att hålla uppe tempot och koncentrationen och skapade ett flertal målchanser.

Altin Mazreku gjorde ytterligare två mål. 2-0 assisterad av Olle Johansson i minut 26 och 3-0 i minut 28 assisterad av Zack Jönsson Gustafsson.

Zack Jönsson Gustafsson gjorde sedan 4-0 i minut 34, där bollen gick som på ett snöre och Marius Lerner friställde Zack som efter en fin tvåfotare kunde rulla in bollen i ett tomt mål.

- En fin första halvlek där killarna verkligen gjordedet svårt för Lund. Vi vann boll högt upp i banan och kunde etablera spel på offensiv planhalva, vilket gjorde att Lund inte kom till några farligheter i första halvlek, säger assisterande tränare Alexander Nilsson.

- I paus pratade vi om att behålla fokus och att absolut inte låta Lund komma in i matchen, fortsatte Tobias Dock i P16 teamet.

Starten i andra halvlek gick till Lunds favör. HBK låg lite lägre i utgångspositionerna och lät Lund ha lite för mycket boll. Efter c:a 10 minuter så jämnade HBK ut bollinnehavet.

- Vi skulle ha gjort något mål i andra halvlek på dom chanserna som skapades, men en klar vinst, säger tränaren Fredrik Andersson.

HBK P16 - Lunds BK P16, 4-0 (4-0)

Startelva Julian Hallonlöf - Emir El-Kathemi (ut 75), Bleon Kurtulus (ut 77), William Backhausen, Hjalmar Åberg (ut 75) - Isaac Carlsson (ut 78), Olle Johansson (ut 70), Manfred Nilsson, Marius Lerner (ut 82) - Altin Mazreku, Zack Jönsson Gustafsson (ut 64)

Avbytare Vincent Johansson (in 64), Edis Helic (in 70), Sinisa Antunovic (in 75), Albin Hyseni (in 75), Erion Maxharraj (in 77), Dilon Ademi (in 78), Lukas Ek (in 82).

Mål 1-0 (10) Altin Mazreku (Bleon Kurtulus), 2-0 (26) Altin Mazreku (Olle Johansson), 3-0 (28) Altin Mazreku (Zack Jönsson Gustafsson), 4-0 (34) Zack Jönsson Gustafsson (Marius Lerner).