Matchdax HBK-Östers IF

Toppmatch på Örjans vall i morgon när åskådarna bjuds på fri entré. Serieledande Halmstads BK tar emot serietrean Östers IF. Allt är bäddrat för en rafflande lördagseftermiddag.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Ny match bara fyra dagar efter Norrbymatchen. Hur ser du på den matchen?

- Det är en prestation som vi är missnöjda med så ni vill vi ta revansch på oss själva i morgon.


Nu väntar Öster på hemmaplan?

- Det är ett lag som har gått bra och som är starka. De har en bred trupp med många alternativ på platserna. De har offensivt riktigt starka kort i Bergmark Wiberg och Westermark där framme. Det är en mycket stark motståndare som vi ställs mot i denna toppmatch.


Vad krävs av er i morgon?

- Det gäller att komma upp i nivå, att få till vårt försvarsspel inte minst, och få jobba hårt tillsammans och sitta ihop som lag när vi försvarar. Sen att vara bra när vi vinner bollen och få till omställningar och samtidigt vara skarpa när vi möter ett etablerat försvar.

- Vi vill se mycket publik för det är mycket positivt och det ger oss extra energi.



I FAROZONEN

Avstängd mot Östers IF: Jonathan Svedberg

Avstängda vid nästa gula kort: Erik Ahlstrand, Joseph Baffo och Kazper Karlsson 



POÄNGLIGAN

14 (14+0) Alexander Johansson

11 (4+7) Sadat Karim

10 (7+3) Mikael Boman

7 (7+0) Joseph Baffo

6 (3+3) Samuel Kroon

6 (2+4) Villiam Dahlström

6 (2+4) Phil Ofosu-Ayeh



NOTERAT

HBK HAR EFTER VARJE FÖRLUST tidigare i år kommit tillbaka med en seger. Förlusten mot Norrby blev seger mot Dalkurd, förlusten mot Trelleborg blev seger mot Jönköping, förlusten mot Landskrona blev seger mot Utsikten och efter förlusten mot BP blev det seger mot Skövde AIK.


OM MIKAEL BOMAN FÅR SPELA så gör han sin 250:e match i A-laget men samtidigt även sin 200:e tävlingsmatch för HBK. Kan bli dubbla jubileum som han gärna skulle vilja fira med ett mål också...


I FÖRRA HEMMAMATCHEN MOT SKÖVDE så startade HBK matchen med inte mindre än åtta spelare som fostrats i föreningen. Det var första gången i år som det var så många egna i startelvan. Sedan i oktober 1988 har HBK haft egna spelare med i samtliga seriematcher. Mot Östers IF blir det för 680:e matchen i följd!


TRE AV DESSA EGNA HAR STARTAT samtliga matcher i år hittills: Malkolm Nilsson Säfqvist, Andreas Johansson och Erik Ahlstrand. Utöver dessa har även Sadat Karim startat samtliga matcher.

I PUBLIKLIGAN ÄR HBK KLAR ETTA med ett snitt på 3 211 åskådare på hemmaplan, vilket är drygt 550 mer än tvåan Örebro. Denna gång är det fri entré så chansen är stor att publiksnittet ökar efter matchen.

PÅ 2000-TALET HAR LAGEN MÖTS sju gånger på Örjans vall. Det har blivit sex segrar för HBK och en förlust för det blev 0-1 i maj 2019. Den förlusten innebar att HBK låg sist i Superettan och att ett tränarbyte skedde då Magnus Haglund kom in i matchen efter. Därefter har Magnus Haglund varit ansvarig för HBK i 107 seriematcher.

MALKOLM NILSSON SÄFQVIST VAR UNDER 2015 och 2016 utlånad till Östers IF. Han har därefter spelat sju matcher för HBK mot Växjölaget och har vunnit av fem dessa. Samtidigt har han hållit nollan i tre matcher.

I ÖSTERS IF ÅTERFINNS EN DEL gamla spelare från HBK. Bland spelarna finns Oliver Silverholt medan i tränarstaben finns Torbjörn Arvidsson och Rasmus Rydén.