HBK kom trea efter höstledning

Det blev till slut en tredje plats för HBK i div. II säsongen 1939/40. Efter att ha vunnit serien året innan fanns förhoppningar om bättre placering. Det oroliga läget i Europa ställde till det och många spelare var borta för militärtjänstgöring.

Annars började HBK serien ganska bra. På de sex första matcherna tog HBK fyra segrar och två oavgjorda. Extra skön var segern i omgång 6 mot lokalkonkurrenten IS Halmia med 1-0 efter mål av Svenne Nilsson.


Dock förlorade man hemmamatchen mot IFK Värnamo veckan efter med 0-1, innan det blev lite varierande resultat innan man avslutade hösten med klara 7-2 mot Olofströms IF på Örjans vall. Det innebar serieledning med ett poäng före IS Halmia och BK Landora. HBK hade dock en match mer spelad.


Man började våren med 7-0 seger mot Ängelholms IF men sen blev det bara en poäng på tre matcher. Bl.a. en rejäl förlust mot toppkonkurrenten och lokalkonkurrenten i den rödvita dressen, 1-4. Vid vinst hade HBK varit på samma poäng som Halmia men nu skilde det fyra poäng och endast två matcher kvar.


Dagarna före matchen hade spelaren Åke Persson omkommit i en olycka vid en militärövning och spelarnas förberedelse var en begravning två dagar före matchen mot Halmia.


HBK slutade till sist på en tredje plats i serien.


 

1939/40

Serie: Div II Södra

Placering: 3:a

Största seger: Ängelholms IF – HBK 0-7

Största förlust: HBK – IS Halmia 1-4

Antal spelare: 23

Flest matcher: Erik ”Måns” Eriksson, 18

Bäste målskytt: Sture Roslund, 9

Tränare: Harry "Dicko" Magnusson (höst), Torsten Wiberg (vår)

Lagledare: Torsten Wiberg


Tabellrader

Hemma      9 5 2 2 22 – 14 12

Borta          9 3 4 2 15 - 9 10

Totalt        18 8 6 4 37 – 23 22


Nya spelare
Sune Peterson (egen)
Ove Nilsson (Laholms IF)

Gunnar Johansson

Gösta Pettersson

Sten Nilsson


Lämnat
Sture Lidén
Tore Karlsson

Arne Johansson


Tabell 1939/40

1939-40 Laguppställningar.pdf