Förlust i Borås

På tisdagskvällen mötte HBK Norrby IF på Borås Arena och förlorade med 3–0.

I Matchdax inför matchen mot Norrby sa Magnus Haglund det här:
- Vi gjorde en ganska skral insats i andra omgången mot boråsarna, där vi inte fick i gång vårt spel överhuvudtaget. Och vi förlorade på två fasta situationer. Det gäller att vi kan hantera deras fasta situationer och deras snabba omställningar efter bollvinster.

HBK började med avspark och satte direkt hög press mot Norrbys trebackslinje. Erik Ahlstrand hade HBK:s första avslut i den andra minuten. Skottet gick över målet. HBK försökte med kortpassningsspel komma förbi Norrbys kompakta försvarsmur men utan att skapa några heta chanser.

I den 12:e minuten kom Jaheem Burke i Norrby in i HBK:s straffområde efter långboll. Han vände bort Alexander Berntsson och sköt ett löst skott mitt på Malkolm Nilsson Säfqvist. Efter den chansen lyfte Norrby upp spelet och André Reinholdsson i Norrby hade bland annat ett skott utanför.

HBK:s bästa chans i halvleken kom i minut 17. Joel Allansson slog en fin passning till Erik Ahlstrand på vänsterkanten och Erik hittade Karim i straffområdet. Karim sköt ett skott från nära håll som Anton Cajtoft i Norrby-målet gjorde en fin benparad på. Hörnan därefter blev resultatlös.

Karim fick i den 26:e minuten en frispark till höger om straffområdet. Efter frisparken hamnade bollen hos Erik Ahlstrand som sköt ett skott som Cajtoft räddade ut till hörna. På hörnan var Anton Wede nära att styra bollen i mål.

Norrby tog ledningen med 1–0 i den 37:e minuten. HBK tappade bollen vid Norrbys straffområde och bollen hamnade hos Jaheem Burke som från egen planhalva sprang mot HBK-målet. HBK-försvararna backade och väntade på en passning. Då sköt Burke ett lågt skott intill Malkolms högra stolpe.

I slutet på första halvlek hade Alexander Johansson ett bra läge i straffområdet men fick inte till avslutet. Norrby gick in i halvtidspausen med en 1–0-ledning.

Efter halvleken sa Andreas Johansson det här till discoveryplus om första halvlek:

- Norrby är kompakta i sin försvarslinje. Vi får se upp för deras kontringar och vi måste få in fler bollar i boxen.

I början av andra kom Alexander Johansson fram på vänsterkanten efter en omställning men Ivo Pekalski slog bort hans inlägg. Fem minuter senare fick Joel Allansson ett jätteläge att kvittera. Phil Ofuso-Ayeh slog ett inlägg som styrdes av en Norrby-försvarare till Joel som från nära håll sköt bollen över målet.

I minut 55 slog Alexander Berntsson en långboll till Alexander Johansson och han styrde bollen tätt utanför målet.

HBK hade stort bollinnehav och Norrby kom vid några tillfällen fram till bra lägen genom omställningar. I den 62: minuten vände Norrby på spelet och Jaheem Burke fick bollen i straffområdet och sköt ett skott som Malkolm Nilsson Säfqvist gjorde en bra räddning på.

I den 63:e minuten kom Emil Tot Wikström in i stället för Kazper Karlsson.

Erik Ahlstrand hade i den 66:e minuten ett skott som Anton Cajtoft räddade. Jonathan Svedberg blev tre minuter senare varnad och är nu avstängd i nästa match mot Östers IF.

I den 73:e minuten utökade Norrby sin ledning till 2–0. På en Norrby-hörna hamnade bollen hos Gustav Broman som från nära håll sköt bollen i mål. Efter målet kom Villiam Dahlström in i stället för Thomas Boakye.

Under den sista kvarten försökte HBK skapa fler chanser och Sadat Karim var närmast när han i den 88:e minuten sköt ett lågt skott som Anton Cajtoft kunde rädda ut till hörna. Hörnan blev resultatlös.

På tilläggstid fastställde Max Olsson slutresultatet till 3–0.