Tung förlust för P16

SM-finalen på Grimsta IP började i dur och slutade i moll. Detta efter att P16 länge lett matchen mot Brommapojkarna men till slut föll efter straffar.

HBK började matchen lite nervöst, men den släppte rätt snabbt. BP hade lite mer bollinnehav inledningsvis, men HBK jämnade ut och tog över matchen efter 20 minuter. Sista 25 minuterna av första halvlek är bra, där HBK kommer till några halvchanser.

I minut 38, kan Vincent Johansson nicka in 0-1, på Altin Mazrekus inlägg. HBK behåller tryck även halvleken ut.

- I pausen snackade vi bland annat om att vara noggranna med bollen och vid BP:s omställningar, säger Alexander Nilsson i P-16 staben.

- Starten på andra är viktig, BP kommer säkert att sätta högsta fart och då är det viktigt att ha rätt fokus, säger assisterandetränaren Tobias Dock.

Mycket riktigt startade BP med ett rejält tryck, där HBK hade det svårt att få till ett eget spel. Spelet skulle jämna ut sig och HBK har flera lägen att utöka ledningen, bland annat ett friläge, men avslutet satt i insida stolpen och ut. Men i minut 79 nickar Zack Jönsson Gustafsson in 0-2 på Olle Johanssons inlägg.

BP reducerar till 1-2 i minut 89, på ett kanonskott. Domaren hade ett tidstillägg på hela nio minuter. Så i minut 98 kan BP kvittera.

En mållös förlängning där HBK är det bättre laget och har dom hetaste målchanserna men bollen ville inte in.

Så finalen skulle avgöras på straffar.

Lagen följs åt till 5-5, BP sätter sin straff till 6-5, HBK missar och BP gör 7-5 på sin sista straff.

- Riktigt surt att förlora på straffar idag, killarna var värda segern över 90 (99) minuter. Dom jobbar och sliter för varandra i 134 minuter och är väldigt nära ett SM-guld. Jag är riktigt stolt över vad grabbarna och P-16 staben har gjort detta året. Två träningar kommande vecka, lediga vecka 44. Sen är det till att ladda om för Nordiska Mästerskapet 7-11/12, säger tränaren Fredrik Andersson.

BROMMAPOJKARNA - HBK P16  7-5 (2-2 vid full tid)

Startelva, Julian Hallonlöf (ut 130), Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus, Hjalmar Åberg (ut 120), Albin Hyseni (ut 80 in 120), Marius Lerner (ut 87), Manfred Nilsson (ut 87), Olle Johansson, Altin Mazreku (ut 75, in 90), Edmond Berisha (ut 125)

Avbytare, Noa Pastuhovic (in 130), William Backhausen (in 80), Lukas Ek (in 125), Nikola Vrban (in 125), Zack Jönsson Gustafsson (in 75), Gustav Nilsson (in 87), Isaac Carlsson (in 87),

Mål, 0-1 (38) Vincent Johansson (Altin Mazreku), 0-2 (79)Zack Jönsson Gustafsson (Olle Johansson), 1-2 (89) 2-2 (98)